Öltözködjünk

Eláruljuk, hogyan viseld! – Színek és minták a tavaszi-nyári szezonra

A 2010-es tavaszi–nyári trendpalettán a szokásos virágminták mellett megtalálhatók absztraktba hajló állati motívumok, pszichedelikus minták és cikázó geometrikus vonalak is. A színekre az élénk és semleges árnyalatok közti ambivalencia jellemző.

 Tavaszi trendszínek

A Pantone óriáscég megnevezte a tíz tavaszi trendszínt. Ezek a következők: az Aurorára (sarki fényre) keresztelt fagylaltsárga, a türkizkék, a Fusion Coral névre hallgató lazacszín, a paradicsompürére emlékeztető piros, a toszkán vidék ihlette homokszín, az Amparo Blue-nak nevezett középkék, a Pink Champagne fantázianevű púderbarna, a száraz fűszernövények ihlette fakózöld, végül a haloványzöld eukaliptusz. Az első öt szín vibráló és intenzív, míg a második öt inkább semleges, visszafogott.

A legtrendibb színek és minták a tavaszi-nyári szezonra

 

 Állati minták

Az új szezonban is tartják magukat az állatminták. A konkrét, jól beazonosítható ocelot- vagy zebra- vagy kígyóminta mellett azonban elvontabban is megjelennek. Átszíneződnek, egymással és csíkokkal keveredve pedig különleges mintamutánsokat hoznak létre.

Hogyan viseld?
Míg korábban fontos volt, hogy az állatmintás darabok ne tűnjenek túl olcsónak, ma már a gumicsizmákon vagy a lakktáskákon visszaköszönő tigrisminta, a flitteres kabátokon felfedezhető kígyóbőrmotívum szinte kötelező. A természetben előforduló színek helyét a szürke, az ezüst-, arany- és a neonszínek vették át, vagy pedig alig különülnek el a semleges színű ruhadarab felületén. Bátran keverd más mintákkal, csak arra figyelj, hogy kellemes legyen az összhang!

Alexander McQueen
Alexander McQueen
C&A
C&A
NewYorker
NewYorker

 

 Absztrakt geometria

A tervezők újfajta geometrikus mintákat vetettek be, hogy még élénkebbé tegyék a tavaszt. A megtört vonalak és a cikázó színek hálójából alig tudunk szabadulni, az összhatás szemkápráztatóan izgalmas.

Hogyan viseld?
A cikcakkos minták nagy előnye, hogy optikailag feldarabolják a testet, így annak felülete kevésbé tűnik nagynak. A merész színek miatt mégsem lesz mindenki kedvence. Aki csak nem bízik magában, dobja fel ruhatárát a trendnek megfelelő mintás kiegészítőkkel!

Emilio Pucci
Emilio Pucci
H&M
H&M
Orsay
Orsay

 

 Csíkok

A tavasszal és nyáron kötelező tengerészstílus és Coco Chanel szelleme miatt olyan csíkdömpingben tobzódhatunk, mint a 80-as években. A legkedveltebb a fekete-fehér változat, amelyet még különlegesebbé tesznek a grafikus minták vagy a ráapplikált masnik.

Hogyan viseld?
A keresztcsíkos ruhák kíméletlenül szélesítik a testet, ezért csak óvatosan bánj velük. Ha széles a csípőd, kerüld a miniruhát vagy a hosszú pólót, ha erősebb vagy fölül, törd meg a folytonos vonalakat hosszú fazonú mellénnyel!

Coco Chanel
Coco Chanel
F&F
F&F
Pull&Bear
Pull & Bear

 

 Masnik

A tervezők nemcsak kiegészítőként fedezték fel újra a masnit, hanem szervesen beleépítették egy-egy ruhadarabba. Lehet színes, mint Marc Jacobsnál, a ruhába olvadó, mint Donna Karannál, de elforgatva akár egy új szabásvonalat is kiadhat, mint Valentinónál.

Hogyan viseld?
A masni mindenhol trendi: viselheted a hajadban, fejpánton, a pólódra rögzítve kitűzőként, de a ruhád is záródhat masnival.

Donna Karan
Donna Karan
H&M
H&M
Mango
Mango

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top