Öltözködjünk

Vivienne Westwood: Ne vásároljanak az emberek több ruhát!

Vivienne Westwood szolgáltatta a londoni divathét egyik legnagyobb szenzációját, azzal, hogy miután bemutatta következő őszi/téli kollekcióját, arra szólította fel az embereket, hogy ne vegyenek több ruhát.

“Vessenek véget ennek az egész fogyasztásnak!” – mondta a punkdivat 68 éves királynője, akinek bemutatóját a helyszínen ezer vendég nézte végig. A közönség soraiban Janet Jackson énekesnő, Kate Moss szupermodell és a Harry Potter-filmekből ismert Emma Watson is helyet foglalt.

Vivienne Westwood saját bevallása szerint az éghajlatváltozás elleni harcot akarta segíteni egy divattervezőtől meglehetősen szokatlan felhívásával. “Egyszerűen csak azt akarom mondani az embereknek, ne vegyenek több ruhát! Miért nem tudjuk értékelni az élet ajándékát, amíg még megvan?” – fogalmazott a legendás divattervező.

A brit divatdiktátor mellett közel 120 tervező mutatja be kollekcióit a londoni divathéten, amely szerdán a férfidivatnak szentelt nappal zárul.

Westwood Red Label kollekciója egyébként nagy tetszést aratott, a ruhákat a narancs és a rózsaszín tette izgalmasabbá, de a meleg színekhez kék is társult.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top