nlc.hu
Öltözködjünk
Őrületes összegekért keltek el Chanel ruhái

Őrületes összegekért keltek el Chanel ruhái

A vártnál sokkalta magasabb áron, 35 ezer euróért (9,5 millió forint) kelt el a Chanel-ruhákból és kiegészítőkből rendezett párizsi árverésen egy 1923-as viselet, amelyet maga Coco Chanel tervezett.

Az elefántcsontszínű, gyöngyházberakásos kreppzsorzsett ruhát a Drouot aukciósház kétnapos árverésének első estéjén, csütörtökön bocsátották licitre.

Az est folyamán egy calais-i fekete csipkével díszített haute-couture ruha is a becsültnél drágábban, 16.625 euróért (4,5 millió forint) talált gazdára, míg egy szintén kreppzsorzsett kétrészes modellért 8750 eurót (2,36 millió forint) fizettek.

A pénteken záruló aukción mintegy hatszáz Chanel-modellre és kiegészítőre – cipőkre, táskákra és ékszerekre – csaphatnak le a rajongók, az árverés a Chanel-ház minden korszakából merít. A legnagyobb érdeklődésre mindazonáltal azok a ruhák tarthatnak számot, amelyeket a húszas években maga Coco Chanel tervezett vagy neki készítettek.

Az árverésen szereplő újabb darabok viselhető állapotban vannak, a régebbiek “némileg törékenyebbek”, így inkább múzeumok és alapítványok érdeklődését kelthetik fel – mondta egy szakértő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top