Öltözködjünk

Téli olimpia divatimádóknak – A 10 legemlékezetesebb kosztüm

A vancouveri téli játékokon a jégtánc és a műkorcsolya igazi csemege a divatbolondoknak is. Összegyűjtöttük a legemlékezetesebb kosztümöket, amelyek mindenkit lázba hoztak.

 

A 25 éves Johnny Weir nem az olvadó jégherceget idéző kosztümjével véste be magát a világ emlékezetébe. A műkorcsolyázó az amerikai bajnokságon még rókaszőrrel díszített ruhát viselt, és ezzel alaposan kivívta az állatvédők haragját. A divatbolond sportoló a kemény kritikák miatt végül műszőrre cseréltette az eredetit.

Johnny Weir az amerikai bajnokságon...
Johnny Weir az amerikai bajnokságon…
és Vancouverben
…és Vancouverben

 

Voltak, akik eltévesztették a házszámot, és farsangi buli helyett a jégre tévedtek. Az egy dolog, hogy a kosztüm a kűrt szolgálja, de nehéz elhinni egy csontvázról vagy egy tehenészfiúról, hogy a dobogó tetejére kívánkozik.

Kevin van der Perren (Belgium)
Kevin van der Perren (Belgium)
Samuel Contesti (Olaszország)
Samuel Contesti (Olaszország)

A svájci páros, Anaïs Morand és Antoine Dorsaz Burberry-kockás ruhája legalább olyan felejthetetlen, mint hatalmas eséseik.

Téli olimpia divatimádóknak - A 10 legemlékezetesebb kosztüm

 

Téli olimpia divatimádóknak - A 10 legemlékezetesebb kosztüm

 

A kék kosztüm a legtöbb jégtáncosnak és műkorcsolyázónak babona, mert állítólag biztos aranyérmet jelent. Az ukrán páros ezt vérkomolyan vette, és fényes anyagú kezeslábasban futották a kűrt. Sokkal szerencsésebb választás volt Sebestyén Júlia ruhája, de sajnos nem ezen múlt a győzelem. Versenyzőnk a 17. helyen végzett.

Tatiana Volosozhar és Stanislav Morozov (Ukrajna)
Tatiana Volosozhar és Sztanyiszlav
Morozov (Ukrajna)
Sebestyén Júlia
Sebestyén Júlia

Kreatív párosokban sem volt hiány. Az oroszok a siker érdekében ausztrál őslakosnak öltöztek, az amerikai páros pedig moldvai népviseletet kapott magára. Lehet tippelni, kinek jött be inkább a nemzeti beöltözősdi.

Oksana Domnina és Maxim Shabalin (Oroszország)
Okszana Domnyina és Makszim Sabalin
(Oroszország)
Tanith Belbin és Benjamin Agosto (USA)
Tanith Belbin és Benjamin Agosto (USA)

És amikor az álmok álomszép ruhában válnak valóra: Tessa Virtue és Scott Moir megmutatta, hogy a fidres-fodros, csiricsáré kosztümök helyett végtelenül egyszerű ruhában is fel lehet jutni a dobogó legfelső fokára. A dél-koreai Kim Yu-Na esetében pedig a kék ruha beváltotta az ígéretet, és egyéniben övé lett a jégtáncosok aranya.

 Tessa Virtue és Scott Moir (Kanada)
Tessa Virtue és Scott Moir (Kanada)
Kim Yu-Na
Kim Yu-Na (Dél-Korea)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top