Öltözködjünk

Újabb magyar siker a nemzetközi divatban

Abodi Dóra új 2010/11 ősz-tél kollekciója többszörös sikertörténet. Megnyert egy nemzetközi divatversenyt, és a kollekció darabjait New Yorkban mutathatta be.

A kollekcióval megnyerte az IGEDO és az Akademie Mode & Design Düsseldorf (AMD) által 2010 február 7-én megrendezett Design am Rhein nemzetközi versenyt. Dóra 92 nemzetközi designer közül került a CPD divatvásár keretein belül lebonyolított döntőbe, ahol 9 társát utasította maga mögé 2010/11-es, avantgard, ‘David Bowie az Atlantiszon’elnevezésű őszi/téli kollekciójával. A verseny győzteseként 2010/11-ben 2-2 szezonon keresztül részt vehet a moszkvai CPM divatkiállításon, csakúgy, mint a júliusban és 2011 februárjában soron következő düsseldorfi CPD divatkiállításon önálló standdal és divatbemutatóval.

Újabb magyar siker a nemzetközi divatban

A 2010/11-es kollekció vázát a titokzatos víz alatti világ, az Atlantisz ihlette. Bowie Ziggy Stardust korszaka, a tenger szín- és formavilága, állandó mozgása jelenik meg. A kék és zöld árnyalatok csillogó-, hullámokat idéző, illetve halszerű anyagokkal kombinálva jelennek meg egyazon kollekción belül. Ezt a misztikus világot szűk felsőrészek, leggingsek, fémhatású selymek, szivárványszínekben játszó innovációs anyagok, kiálló vállrászek ellensúlyozzák. Dóra emelett ismét különleges, csillogó, nőies táskákkal, övekkel, kalapokkal és újdonságként már cipőkkel és ékszerekkel fokozta tovább a kollekció hatását.

A kollekció bemutatásra került a New York-i Nolcha Fashion Week keretén belül is február 11-én a BO Concept Showroomjaban megrendezett kiállítás során. A szervezők immáron második alkalommal hívták meg a tervezőt az eseményre.  A tavaly szeptemberi sikeres divatbemutatót követen ezúttal is számos új felkérést és lehetőséget kapott, így Laredo után már hamarosan NYC-ben is kaphatóak lesznek Dóra ruhái: a Jen Small Boutique-ban, a Minicentroban, a Novbility.com-on es a Gleemasteren is, illetve tobb fotózásra, kampányhoz kérték a darabokat és számtalan érdekes projekt indult el.

Újabb magyar siker a nemzetközi divatban

Itthon Dóra ruháit továbbra is a Catwalkban lehet megvenni, vagy ha boltban nem találod, amit keresel ott meg is rendelheted. Kulcstartókat a Pure Home Design-ban, férfitáskákat pedig az Alessandro& Co-ban találhattok, valamint Dóra március végén induló saját webshopján keresztül is hamarosan elérhetőek lesznek a designtermékek.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top