Öltözködjünk

5 tuti cipőtrend tavaszra

A jól bevált balerina, a sportos és laza dorkó vagy a nőcis mokaszin mellett hódítanak az új formák és a merészebb felületek is. 2010 tavaszának 5 vezető trendjét mutatjuk be.

Cut-out
Idén tavasszal minden bizonnyal a meghökkentés volt a cipőtervezők motivációja. Minden olyan dolgot bevetettek, amely heves reakciókat vált ki belőlünk. Az egyik ilyen a csizma megcsonkításával egyenlő cut-out trend. A magas sarkú, orrukat vagy hátukat vesztett csizmáktól kezdve a csizmaszáras balerinákon át a száras gladiátorig minden idetartozik.

New Yorker
New Yorker
Pimkie
Pimkie
Deichmann
Deichmann

Nőcis darabok
Míg tavaly a legnőiesebb darabok mind púderszínűek voltak, idén egyre több a színes, figyelemfelkeltő – és veszélyesen magas sarkú – darab. Az olyan merész színeket, mint a pink, a narancssárga vagy a kék és a türkiz, a természetes kiegészítők lágyítják, mint a fa talprész, a barna bőrpántok és a fonott részletek.

Cipoplaza.hu
Cipőpláza.hu
H&M
H&M
C&A
C&A

Római
A gladiátortrend még mindig tartja magát, jóllehet nem uralkodó. A puritán darabok helyett a kövekkel, fémberakásokkal felékszerezett, színes, kígyómintás pántokkal készült szandálok követelnek maguknak helyet a polcokon. A 2010-es cipődivatra egészében jellemző magas sarkú trend a gladiátorszandálokra is érvényes.

Deichmann
Deichmann
H&M
H&M
Tamaris
Tamaris

Férfias
A klasszikus férficipő női lábon a tervezők szerint is szexi. A bőr helyett akár velúr- vagy pamutborítással is találkozhatunk vele. Kétségtelenül az egyik legkényelmesebb tavaszi trenddel van dolgunk.

Mango
Mango
Pull&Bear
Pull & Bear
Vagabond
Vagabond

 

Telitalpú
Az idén parafa talppal hódító platformcipők mellett egyre inkább teret kapnak a szintén parafából, helyenként fából vagy szalmából készült telitalpú darabok is. Viselésüket csak gyakorlottaknak ajánljuk, mert az egybefüggő talpakon könnyen kibillenhetünk az egyensúlyból.

Deichmann
Deichmann
H&M
H&M
Tamaris
Tamaris

 

Szemes Nóra stylist szakértőnk véleménye:
„Személyi stylistként elsősorban arra hívom fel a figyelmet, hogy divatos cipőt csak akkor vegyünk, ha az abszolút illik a személyiségünkhöz, így akkor is tudjuk hordani, ha az már kiment a divatból.
A gladiátorszandálok már egy-két éve tartják magukat, így azt valószínűleg még jövőre sem kell elfelejtenünk. A nőcis darabok örök klasszikusok, ha egy színeset szeretnénk beújítani, javaslom, hogy az mindenképp egy piros darab legyen, hiszen az a legjobban kihasználható a fekete mellett. A telitalpú szandálokat is évek óta megtaláljuk az üzletek polcain. Ha megtanulnunk járni bennük, érdemes beszerezni egyet, hiszen nyáron csinosabb, mint egy lapos talpú, viszont kényelmesebb, mint egy magas sarkú. A férfias cipőket olyan nőknek ajánlom, akik nagyon nőiesek. Ezeket a darabokat tudni kell viselni, fontos, hogy a járás és a testtartás is kecses maradjon bennük. A cut-out trend a »leggyengébb láncszem«, csak a fashionistáknak ajánlom. Tavaly már láthattunk hasonlókat, idén még maradnak, de célszerűbb minél hamarabb elfelejteni őket, hiszen se nem szépek, se nem praktikusak.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top