Öltözködjünk

Rosszfiúk a vörös szőnyegen!

A gálák gálája sem mentes az extrém húzásoktól: nemcsak a rosszfiúk okoznak gondot a szervezőknek, hanem olykor bizony a jófiúkból is előtör az ösztönlény. Az Oscar történetének legvadabb húzásait gyűjtöttük össze.

Rosszfiúk a kifutón!„Ott voltam az Oscar-gálán!”
M. Tóth Géza Oscar-jelölt ott lépkedett a vörös szőnyegen.  

1999-ben Roberto Benigni kapta a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat. Az élet szép alkotója örömében felpattant az előtte ülő székének támlájára, majd tovább egyensúlyozott néhány sort előre. Végül felugrándozott a színpadra vezető lépcsőn egyenesen a díjat átadó Sophia Loren karjaiba. Íme, a feledhetetlen akrobatamutatvány:

Ugyanebből az évből egy másik feledhetetlen pillanat: A zongorista címszereplőjeként díjat nyert Adrien Brody a színpadra érve azzal a lendülettel lekapta a díjat átadó Halle Berryt, aki a heves csók után csak tátogni tudott.

Természetesen divatbotrányokban sem szenvedünk hiányt. 2000-ben a South Park: Nagyobb, hosszabb és vágatlan egyik betétdalát jelölték Oscarra. Ez a két szerzőnek is automatikus bejutást biztosított a gálára még akkor is, ha nem éppen a férfi dress-code-nak megfelelően öltöztek. Matt Stone és Trey Parker J.Lo és Gwyneth Paltrow ruháját értelmezték újra.

Imádnivaló rosszfiúk az Oscaron - és legextrémebb húzásaik
Imádnivaló rosszfiúk az Oscaron - és legextrémebb húzásaik

Nem kell estélyit ölteni azoknak a férfiaknak, akik ki akarnak lógni a sorból. Elég csak öntörvényűen válogatni a gardróbban. 2009 legnagyobb visszatérője, Mickey Rourke a vörös szőnyegen is megmutatta, hogy nem egyszerű eset. Bár a hófehér öltönyt és a fekete mellény amúgy is szokatlan, valójában a hangsúlyos kiegészítők teszik extravagánssá – különös tekintettel a chivavája arcképével díszített medálra.

Imádnivaló rosszfiúk az Oscaron - és legextrémebb húzásaik
Imádnivaló rosszfiúk az Oscaron - és legextrémebb húzásaik

 

Szemes Nóra stylist szakértőnk véleménye:

Az Oscar gála rosszfiúinak öltözete tükrözik a sztárok személyiségét, kialakult stílusról és ízlésvilágról adnak tanúbizonyságot. Egy ilyen nagyszabású eseménynél mindennél előbbre kerül az, hogy ne olvadjanak bele a tömegbe, hogy minden szem rájuk szegeződjön. Ezt kétféleképpen lehet elérni: érdekes-kirívó megoldásokkal, ahogy azt Mickey Rourke tette, vagy a klasszikus stílusos megjelenéssel. Nekem személy szerint Sean „Diddy” Combs a kedvencem. A vörös szőnyegre a „black tie” dress code dukál, ahhoz pedig sima nyakkendő helyett csokornyakkendő. Diddy mind az anyagválasztásban, mind a fazonválasztásban kiemelkedően teljesített, rendkívül jól áll neki a fekete-fehér öltözet.

Benicio Del Toro és Colin Farrell mintha egymás ikertestvérei lennének, hosszú, kócos lobonccal és szakállal kampányolnak a rosszfiús külső mellett. Benicio Del Toro tetőtől talpig Armaniban, Colin Farrell no-name öltönyben az anyukája oldalán.

Benicio Del Toro
Benicio Del Toro
Colin Farrel 2008-ban
Colin Farrel 2008-ban

Az Oscar egyik legextrémebb pasija mégsem egy híresség, hanem egy akkor ismeretlen békeaktivista volt. Robert Pole 1974-ben fotósként volt jelen a gálán, de békeharcosként többet akart tenni egyszerű kattogtatásnál. Fogta magát, és meztelen végigsuhant az Elizabeth Taylort szólító műsorvezető, David Niven mögött. A színész igyekezett a férfi jelentéktelen méretére utaló poénnal elütni a rendhagyó jelenetet.

Imádnivaló rosszfiúk az Oscaron - és legextrémebb húzásaik

 

Imádnivaló rosszfiúk az Oscaron - és legextrémebb húzásaik

 

Végezetül kihagyhatatlanok azok a rosszfiúk, akik az évek során megszelídültek. A korábban drog- és alkoholproblémákkal küzdő Robert Downey Jr. sokat változott. A fickós vigyort felváltotta az érett, szájszögleti mosoly, a lehengerlő stílus viszont változatlan. Sean „Diddy” Combs is elegánsabbra vette a figurát. A bohémabb bársonyzakót finom öltönyre cserélte. A gyémánt fülbevalótól viszont nem tudott megválni.

Robert Downey Jr. 2007-ben...
Robert Downey Jr. 2007-ben…
... és 2009-ben
… és 2009-ben

 

Puff Daddy 2005-ben, bársonyzakóban
Puff Daddy 2005-ben, bársonyzakóban
Puff Daddy 2008-ban
Puff Daddy 2008-ban

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top