Öltözködjünk

Vasárnap mutatkozik be a hónap designere

A WAMP szakmai zsűrije májusban Majoros Zitát választotta a Hónap Designerének. A Bolt márka tervezőjének betűkből és beszédes piktogramokból építkező öltözékeinek legújabb kollekciója május 16-án mutatkozik be a WAMP vásáron.

Majoros Zita a WAMP Hónap Designere májusban

Májusban a Bolt kollekciót megálmodó Majoros Zitáé a hónap designere cím, aki évek óta sokat tesz a VII. kerület egyre izgalmasabb arculatáért: korábban a kultikussá vált Bolt üzletet vezette a Kertész utcában, fél éve pedig, pár utcával odébb megnyitotta a Printa Akadémia concept store-t. Lokális grafikai elemekből építkező pólóival és ruháival, illetve újrahasznosított design tárgyaival 2006 decembere óta rendszeres résztvevője a WAMP-nak. 

Vasárnap mutatkozik be a hónap designere

 

Majoros Zita, a Képzőművészeti Egyetemen végzett tervezőgrafikus, jelenleg a MOME vizuális kommunikáció szakán doktorandusz. A VII. kerületi Printa concept store egyik tulajdonosa, az AR@ kreatív csapatának a tagja, és a Gyermek AR@ Pályázat állandó zsűritagja. Bolt kollekciója mellett a recycling lakás-design vonalán újrahasznosított bőrdzsekikből puffokat, fából pedig ABC-polcokat készít. Munkái az elmúlt években Tokiótól Párizsig bejárták a legfontosabb design- és trendblogokat.

Zita munkáiban észrevehető egyfajta kritikai szemlélet, amivel újraértelmezi az adott feladatot. Minden munka mögött érezhető egy nagyobb kontextus, a megoldások nem sematikusak, hanem az adott projekthez alkalmazott egyéni látásmódot követnek.” – írja Püspök Balázs, a MOME Formatervezési Tanszékének tanársegédje, a WAMP szakmai zsűrijének tagja.

A tervező szitanyomatain betűkből és jellegzetes budapesti, és a szűkebb környzetét jelentő hetedik kerületi képi jelenségek dominálnak, amilyenek a betűkkel jelzett pesti hidak, a fővárosi csatornafedél lenyomata, vagy éppen a magyar köszönésmódok és más modorosságok.

Vasárnap mutatkozik be a hónap designere

Újdonság: WAMP szakmai zsűri

Áprilistól a WAMP tervezőinek egységesen magas színvonalú megjelenését egy külső szakmai zsűri is segíti. Az 5 fős szakmai zsűri kreatív, üzleti és szakmai szempontok figyelembevételével szelektálja a meglévő tervezőket és az újonnan jelentkező tagokat, illetve havonta kijelöli a Hónap Designerét, aki elismerése mellett kiemelt bemutatkozási lehetőséget kap a design vásáron, munkái a WAMP kreatív kommunikációjának fókuszában állnak.

Vasárnap mutatkozik be a hónap designere

A fél éves időtartamra kinevezett zsűri elsőként a májusi hónap designerét választja majd meg. Tagjai a következők:

• László Krisztina (Marie Claire főszerkesztő)
• Martinkó József  (Design- és építészeti szakújságíró, az Octogon online főszerkesztője)
• Püspök Balázs (MOME Formatervező Tanszék – tanársegéd)
•  Winkler Nóra (műsorvezető – Kultúrház)
• Mosshammer Kinga (WAMP kreatív igazgató)

Sziget WAMP-Up 2010 pályázat

Tervezd újra a Sziget pólót vagy alkosd meg a Fesztivál Kult-tárgyát! A közönség és a zsűri által legjobbnak ítélt 1-1- póló limitált szériában megvalósításra kerül, a top 10 tárgy- és pólótervet pedig kiállítják a WAMP-on.

Fődíj: kétszemélyes VIP Sziget hetijegy!
Leadási határidő: június 28.
További információ: www.wamp.hu/palyazatok »

WAMP Hónap Designere Díj

A WAMP minden hónapban kiosztja a Hónap Designere Díjat. A Hónap Designere erős vizuális megjelenésével, dinamikusan fejlődő tervezői koncepciójával és minőségi etalonként való szereplésével érdemelheti ki az elismerést. Egy olyan tervező vagy márka nyerheti el a megtiszteltetést, amelyik erős vizuális bázissal, kialakult, jól reprezentálható arculattal rendelkezik. Ilyenformán egyrészt inspirációként szolgálhat a feltörekvő hazai designerek számára, másrészt pedig sikerrel népszerűsítheti a fiatal magyar tervezőket.

WAMP a Design Vásár
Időpont: 2010. május 16.
Helyszín: Budapest, Erzsébet tér

www.wamp.hu »
www.boltmuhely.hu »
www.printa.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top