Öltözködjünk

Színkalauz 2010 őszére

A héten hivatalosan is kezdetét veszi az ősz, ezért nem árt végignézni, hogy milyen színekre számíthatunk a boltok polcain.

Natúr

A romantikus stílus „hivatalos” színe – a natúr – eddig elsősorban a nyári ruháink jellemző árnyalata volt. A tervezők azonban úgy gondolták, hogy az idei szezonban – eső és sár ide vagy oda – behozzák az őszi színek közé. Az elegáns világos árnyalatokkal azonban vigyázni kell, ugyanis egyórányi tömegközlekedés igencsak kikezdi az eredetileg halvány rózsaszín darabokat. Ezért csak akkor ruházz be ilyen halvány ruhákra, ha nem az alapruhatár részét képezi a kiválasztott hacuka. A másik sarkalatos pont a bőrszín: nagyon halvány bőrű csajoknak ezek a színek csak akkor fognak jól állni, ha legalább a szemre hangsúlyos smink kerül. Ezüst kiegészítőkkel mutatnak a legjobban, túlságosan élénk árnyalatokkal tilos kombinálni.

Színkalauz 2010 őszére

Barna

A közhiedelemmel ellentétben a barna mindenkinek jól áll, az már más kérdés, hogy sokan idegenkednek az egyébként kimondottan praktikus és kosztűrő színtől. Mielőtt azonban a legújabb trendet követve berohannál az első boltba egy barna kabátért, jobb, ha megnézed a saját bőröd árnyalatát. Ha a bőrszíned sárgás, akkor a meleg barnák fognak jól állni, ha pedig szürkés a színed, akkor a hideg barnák lesznek a tuti befutók. Ami fontos: a meleg barnák elsősorban arany, a hideg árnyalatok pedig leginkább ezüst kiegészítőkkel mutatnak jól. Barna kabát vagy kosztüm mellé érdemes hangsúlyos rúzst választani.

Színkalauz 2010 őszére

Arany

Először is érdemes tisztázni, hogy csak azért, mert az arany menő színnek számít ebben a szezonban, még nem kell erőltetni a dolgot. Nincs annál rosszabb, mint amikor az utca tele van talpig aranyban rohangáló, önmagukat borzasztóan divatosnak gondoló menyecskékkel. Ha a ruha arany, akkor nem kell túlzásba vinni a kiegészítőket, attól pedig óva intenénk mindenkit, hogy arany cipőt és táskát válasszon a ruha mellé. A cirkuszba elmegy, de hétköznap ne hordjuk.

Színkalauz 2010 őszére

Fekete

Szeretjük a feketét, szinte már túlzásba is visszük, de nincs ezen mit magyarázni: a lehető legkönnyebben kombinálható szín, bírja a koszt, és tényleg mindig fekete cuccokból van a legnagyobb választék. Arra azért nem árt figyelni, hogy a túl sok fekete senkinek nem előnyös, ezért néhány színes kiegészítőt mindig érdemes keresni a sötét darabok mellé. Végezetül egy nagy félreértést szeretnénk eloszlatni: a fekete önmagában még nem slankít. Egy fekete ruha is lehet borzasztóan előnytelen, az optikai alakformálásért nem a szín, hanem a fazon a felelős.

Színkalauz 2010 őszére

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top