Öltözködjünk

Inspiráció az utcáról – a legjobb street fashion oldalak

Mi nők nemcsak a pasikat, de a többi nőtársunkat is végigmérjük az utcán. A street fashion oldalaknak köszönhetően egyre többen kukkolhatunk legálisan. Összeszedtük a mi kedvenceinket.

Tedd a szíved a kezedre, és merd azt mondani, hogy te nem nézed meg a többi nőt az utcán. Mi igen! Sőt, kíváncsiak vagyunk, hogy mit tud a „konkurencia” és mennyire bátrak a csajok kicsit vastag bokával, lapos dekoltázzsal és széles csípővel. Jó érzés látni, hogy vannak rajtunk kívül is tökéletlen, de szerethető nők, akik merik vállalni önmagukat és a ruhatárukat is. Leskelődni tehát jó, így aztán külön örömteli, hogy a street fashion blogokon keresztül mindezt legálisan is megtehetjük. Összeszedtük, hogy melyik az az öt oldal, amire mindig szívesen kattintunk.

The Sartorialist

Az oldal igazi street fashion legendának számít, kevés olyan cipő és ruharajongó akad, aki nem ismeri a kimondhatatlan nevű oldalt. A dolog érdekessége, hogy a már jónéhány éve működő blog még mindig az eredeti helyén a blogspot.com-nál üzemel és nem vette meg egyetlen nagy lapkiadó sem. A blog szülőatyja Scott Schuman, aki korábban egy kis dizájnerbolt tulajdonosa volt, ahol kicsi, kevésbé ismert tervezők ruhái közül lehetett válogatni. A bolt azóta bezárt, a tulajból pedig hivatalos blogger lett.

The Sartorialist
The Sartorialist
The Sartorialist
The Sartorialist

Elsősorban elegáns urak és hölgyek köszönnek vissza a fotókról, akiket Milánóban, New Yorkban vagy Firenzében kaptak lencsevégre. Külön dicséret azért, hogy nem kizárólag 30 év alatti alanyokat fotóz, idősek és gyereket egyaránt szerepelnek a kollekcióban.

http://www.thesartorialist.blogspot.com/

Hel Looks

A finn divatoldal központja – hol máshol, mint – Helsinkiben található. Az oldal idén ünnepelte az ötödik születésnapját és még mindig fáradhatatlanul fotózzák az északi népek divatos holmikra kiéhezett képviselőit. Szeretjük, hogy az oldalon mindig csak egy képet látunk, az archívumot pedig galériaszerűen oldották meg.

Hel Looks
Hel Looks
Hel Looks
Hel Looks

A lefotózott alanyok pedig egytől-egyig elmondják, hogy mit viselnek, sőt néha még egy-egy kedves történet is napvilágra kerül.

http://www.hel-looks.com/

Hoyfashion

Elsősorban az alapossága miatt szeretjük ezt a blogot, ami a két kreatív angol lány Samantha és Sophie lelkiismeretességét dicséri. Ők nem elégednek meg azzal, ha valaki a legtrendibb szoknyában vonul végig, London, Liverpool vagy Manchester utcáin, nekik a körítés is számít. Legyen egy szép gyűrű vagy zokni, a lényeg az eredetiségen van.

Hoyfashion
Hoyfashion
Hoyfashion
Hoyfashion

A kiválasztott alanyoknak nemcsak a teljes szettjét, de a legapróbb részleteket is megcsodálhatjuk. Ötleteket meríthetünk, vagy csak egyszerűen jól szórakozhatunk, és nekünk már ez is elég ahhoz, hogy naponta felnézzünk, hogy mit alkottak aznapra a lányok.

http://www.hoyfashion.co.uk/

Style Clicker

A Style Clicker ugyan nyomába sem ér a Sartorialistnek mi mégis szeretjük, egy valamiben ugyanis nagyon jók: az extrém divatban. Bevalljuk, hogy erről az oldalról ritkán merítünk ötleteket, ugyanis a szettek nagy része szinte hordhatatlan, cserébe viszont jót mulatunk a képeken. Őszinte elismerésünk minden lefotózott egyénnek, aki meri vállalni az egyéniségét, mi azért ennyire nem vagyunk bátrak.

Style Clicker
Style Clicker
Style Clicker
Style Clicker

Az oldal nagy előnye, hogy nemcsak egy-két nagyvárosban kapnak lencsevégre különc vagy éppen nagyon divatos járókelőket, hanem számos „divatközpontban” foglalkoztatnak lelkes paparazzikat.

http://www.styleclicker.net/

Street pepper

A Street Pepper olyan, akár egy online időjárásjelentő oldal. Nem írja ugyan ki, hogy az adott városokban pontosan hány fok van, cserébe viszont több nagyvárosban készít fotót divatosan felöltözött városlakókról, akinek a ruházatából lehet következtetni arra, hogy vajon hány fok lehet az adott városban.

Street pepper
Street pepper
Street pepper
Street pepper

A hagyományos értelemben vett streetfashion fotók mellett itt olykor-olykor eseményfotókat is találhatunk, utcai felvonulásokról vagy divatrendezvényekről, amelyek külön izgalmasság teszik az oldalt.

http://streetpeeper.com/

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top