Öltözködjünk

Így öltözz, ha fiús az alkatod, avagy utánozd Tilda Swintont!

A sokakat megosztó színésznőnek hibátlan a stílusa, ruhái mindig tökéletesen szabottak, és pont azt emelik ki, amit kell. Van mit tanulni tőle, úgyhogy itt az idő, hogy lemásold Tilda Swinton stílusát.

Hogy miért Tilda Swinton? A válasz egyszerű. A külsejével sokakat megosztó színésznő jó példa arra, hogyan kell kihangsúlyozni azt, ami szép, és elrejteni azt, amivel nem vagyunk maradéktalanul elégedettek. Az abszolút fiús alkatú színésznő jó példa lehet olyan csajoknak, akiktől távol állnak a flancos, túldíszített holmik, de szeretnének nőiesen és elegánsan öltözni. Aki pedig kifogástalan alkatú és arcú celebeket keres rovatunkban, annak csalódást kell okoznunk, az elkövetkező alkalmakkal ugyanis csak olyan hírességeket veszünk górcső alá, akik nem tartoznak a tipikus szépségideálok közé.

Fehér elegancia

Így öltözz, ha fiús az alkatod, avagy utánozd Tilda Swintont

A fehér színhez bátorság kell, ugyanis még a legjobb szabású zakó vagy nadrág is sokkal több hibát megmutat, ha fehér, mint akármelyik másik árnyalat. Ráadásul fehér ruhadarabokhoz mindig kötelező a smink, főleg világos bőrű csajoknak, ugyanis ez a szín önmagában sápaszt. Akinek olyan hosszú lába van, mint Tilda Swintonnak, az egy ilyen egyenes szabású nadrággal nem lő mellé, persze szigorúan csak akkor, ha magas sarkú cipőt választ mellé, ugyanis ezek a fazonok akkor mutatnak igazán jól. Fehér nadrág mellé pedig jöhet egy ugyanolyan színű zakó. Mi most a bővebb szabás helyett egy derékban szűkített fazont választottunk, ugyanis ez a szabásvonal optikailag karcsúsítja a derekat. Kiegészítő gyanánt elég lenne a szájra egy leheletnyi piros rúzs, a hófehér bőr viszont alapfeltétele a vörös ajkaknak.

Répafazon ötcsillagos kivitelben

Így öltözz, ha fiús az alkatod, avagy utánozd Tilda Swintont

A répafazonú nadrágok keveseknek állnak igazán jól, széles csípőjű körtelányoknak például főbenjáró bűn lenne felvenni egy ilyen nadrágot. De keskeny, férfias csípő és lapos fenék mellé tökéletes megoldás. Érdemes tűsarkú cipővel kombinálni, ugyanis ezek a fazonok optikailag rövidítik a lábat és vastagítják a bokát. A zakó alól kilógó felsőrész egyszerre vagány és kicsit „igénytelen”, ami megfelel az idei trendeknek. Arra érdemes figyelni, hogy ha három ilyen egymástól elütő szín van egy szetten belül, akkor ne vegyünk fel egy negyedik árnyalatot is, ugyanis az összhatás nem trendi lesz, hanem káoszgyanús.

Iskolai ünnepély

Így öltözz, ha fiús az alkatod, avagy utánozd Tilda Swintont

A fekete szoknya, fehér ing párosítást unásig hordatták velünk az iskolai ünnepélyeken. Így aztán sokan közülünk rá sem bírnak nézni, Tilda Swintonnak azonban sikerült olyan alternatívát mutatnia, amely meghozta a kedvünket a fekete-fehér kombinációhoz. A bővebb szabású szaténselyem ing nem hivalkodóan ugyan, de követi a test vonalát, mindezt úgy, hogy közben nem érzi magát az ember úgy, mintha zsugorfóliába lenne beszorítva. A földig érő szoknya pedig nyújtja az alkatot, csakúgy, mint az egyenes szabású nadrág. Mindenképpen tűsarkút ajánlunk hozzá, ugyanis egy ilyen szoknyában nem lehet slamposan, lapos cipőben járni. A szett mellé választott hangsúlyos nyaklánc pedig igazi szerkesztőségi kedvenc, nem sok, de mégsem veszik el a bő blúz alatt, úgyhogy ennek az összeállításnak jár a 10 pont.

Egy ballonkabát, ami mindent visz

Így öltözz, ha fiús az alkatod, avagy utánozd Tilda Swintont

Egy jól szabott kabát kincset ér, persze a tökéletes darabért sokszor mélyen a pénztárcánkba kell nyúlni, de egy klasszikus szabásvonal és egy jó minőségű anyag kombinációja sokáig hű társ lehet. Fiús testalkatra különösen előnyösek ezek az derékban megkötős fazonok, ugyanis kicsit kiemelik a csípőt, és közben vékonyítják a derekat. Mi a trampli tornacipő helyett egy kecsesebb darabot választanánk, és a selyemnadrággal sem értünk minden tekintetben egyet, de aki szeretné, egy az egyben lemásolhatja a színésznő összeállítását. Aki pedig esetleg felháborodna a fekete táskán, az jobb, ha hozzászokik a gondolathoz, hogy az azonos színű cipő és táska szabály már rég a múlté, sőt manapság kimondottan divatos a káosz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top