Öltözködjünk

Divatban az egy sima, egy fordított rénszarvasok

Idén télen a kötött holmiké a főszerep, azon belül is a norvég mintás darabok számítanak igazi sztárnak. Ha eddig idegenkedtél tőlük, most itt az alkalom, hogy megbarátkozz gyerekkorunk kedvenc mintájával.

Féltő szüleink unásig hordatták velünk a norvég mintás holmikat, így aztán nem csoda, hogy mire a tizennyolcat betöltöttük, kellőképpen utáltuk az összes kötött pulcsit, ruhát és társaikat. Az idei szezonban viszont jobb lesz újra hozzászokni a mintás darabokhoz, ugyanis nincs olyan bolt, amelyben ne lenne legalább ötféle norvég mintás portéka.

Soványak előnyben

Mondhatnánk, hogy mindenkinek jól áll, csak a megfelelő fazont kell eltalálni, de ez ebben az esetben sajnos nem igaz. A hópelyhekkel és rénszarvasokkal díszített vidám cuccok ugyanis csak 38–40-es méretig mutatnak igazán jól, afelett nem ajánlott. A harsány mintázat és a vastag fonal legalább 3-4 kilót jelent pluszban, és ezen semmilyen trükk sem segít. A ducik tehát próbálják meg beérni norvég mintás sállal, kesztyűvel és egyéb kiegészítőkkel, amelyekből szerencsére van választék bőven.

Divatban az egy sima egy fordított rénszarvasok

Elegánsan

A norvég mintás holmik között is ki lehet fogni elegánsabb darabokat. Ezek mindig vékonyabb fonalból készülnek, és a mintázatuk sem annyira harsány – pont, mint a képen látható szoknya. Válassz hozzá hasonló anyagból készült felsőrészt és markáns, de semmiképpen sem csillogó kiegészítőt. Főbenjáró bűn szaténnal vagy selyemmel hordani, ugyanis a kötött anyag mellett nem érvényesülnek az elegánsabb kelmék. A cipőválasztásnál sem árt figyelni, ugyanis hegyes orrú darabokkal egyáltalán nem mutat jól.

Divatban az egy sima egy fordított rénszarvasok

Piros-fekete-fehér

A klasszikus triót nem lehet kihagyni a sorból, arra viszont érdemes figyelni, hogy negyedik szín ne kerüljön be a szettbe. Bokacsizmával csak azok próbálkozzanak, akiknek vékony a bokájuk, ugyanis ez a fazon optikailag erősíti a lábat. A kardigán alá válassz vékony kötött vagy pamutruhát.

Divatban az egy sima egy fordított rénszarvasok

Sportosan

A vastag kötött kardigánok könnyen helyettesíthetik a kabátokat, sőt néhány boltban már lehet kapni bélelt fazonokat, amelyek szélcsend esetén télikabátként is jól funkcionálnak. Ha színes darabot választasz, akkor a szett többi kiegészítője ne legyen túlságosan hangsúlyos.

Divatban az egy sima egy fordított rénszarvasok

Mintadömping haladóknak

Bár az előzőekben már szóltunk arról, hogy a norvég mintát más mintákkal keverni nem szerencsés, haladó mintarajongóknak mégis megengedett. Egy szabályt érdemes betartani, mégpedig azt, hogy mindig szettben gondolkodjunk, például ugyanolyan mintázatú sál-sapka-kesztyű, egy harmadik mintát ugyanis már bűn lenne belekeverni az összeállításba.

Divatban az egy sima egy fordított rénszarvasok

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top