Öltözködjünk

2010 legszebb magazincímlapjai

Vajon mi a közös Lady Gagában, Jézus Krisztusban, Demi Moore-ban és Mihalik Enikőben? Nos, az egészen biztosan, hogy mindannyian szerepelnek 2010 szerintünk legszebb magazincímlapjainak valamelyikén...

A szépség a magazincímlapok esetében is relatív. Kinek a klasszikus esztétikum, kinek a merészség jön be, vannak, akik a mondanivalót, mások a dizájnbravúrokat értékelik… Következzen most a mi válogatásunk a 2010-es év szerintünk legszebb nemzetközi magazincímlapjaiból.

McQueen emlékére

A New Yorker március 29-én megjelent számának címlapjával a februárban öngyilkosságot elkövetett zseniális divattervező, Alexander McQueen emléke előtt tiszteleg. Ana Juan döbbenetesen gyönyörű grafikája felidézi a kreátor egyik emlékezetes alkotását, a 2008-as tavaszi kollekcióban szereplő pillangós kalapot, s egyben azt jelképezi, hogy az élénk, örökösen vibráló divatvilág ugyan nem állt – nem is állhatott – meg, de még nem is ocsúdott fel a gyászból.

2010 legszebb magazincímlapjai

Szomjas világ

Speciális kiadással jelentkezett áprilisban a National Geographic: a lapszám teljes terjedelmében a víz témájával foglalkozott. Bár a belső hasábokon számos megrázó vagy épp lélegzetelállító fotó látható az említett tárgykörben, a címlap megalkotásakor a kevesebb több elvét követték a szakemberek, amikor előrukkoltak ezzel az egyszerű, mégis sokatmondó, vízcseppes hatású borítóval.

2010 legszebb magazincímlapjai

A zsiráf és a zsiráfnő

A Harper’s Bazaar áprilisi címlapján Demi Moore zsiráfot etet egy Alexander McQueen tervezte zsiráfmintás ruhában és Alien platformcipőben. A Mark Seliger által készített kép bájosan természetes és – a csigalépcsős megoldásnak köszönhetően – álomszerűen szürreális.

2010 legszebb magazincímlapjai

Szexi testek

Az amerikai V magazinnál bevett szokásnak számít különféle címlapokkal megjelentetni ugyanazt a lapszámot, így történt ez az idei, nyári kiadás esetében is. A Body Issue címlapjain öt szupermodell, Natasha Poly, Isabeli Fontana, Lily Donaldson, Adriana Lima és a magyar Mihalik Enikő pózol szexi beállításokban, hiányos öltözékben. A lányok testének legpőrébb porcikáit diszkréten takarja a hatalmas V betű, legalábbis gyárilag, a betűt ugyanis a kaparós sorsjegyekhez hasonló anyagból nyomtatták a címlapokra…

2010 legszebb magazincímlapjai
2010 legszebb magazincímlapjai

2010 legszebb magazincímlapjai
2010 legszebb magazincímlapjai
2010 legszebb magazincímlapjai

Jézus a Playboy címlapján

A portugál Playboy júliusi címlapján egy váratlan szereplő bukkant fel Jézus Krisztus személyében. A romantikusan giccses szentképek és a Playboy elvárható stílusát ötvöző borítóval, illetve az újságban megjelent, nem kevésbé bevállalós fotósorozattal a lap szerkesztői saját bevallásuk szerint a júniusban elhunyt, irodalmi Nobel-díjas José Saramago előtt szerettek volna tisztelegni. A képeket a portugál író 1991-ben megjelent Jézus Krisztus evangéliuma című könyve ihlette.

2010 legszebb magazincímlapjai

Minimál Gaga

A szeptemberi Vanity Fair címlapján a szó szoros és átvitt értelmében is lemeztelenítve, önmagához képest abszolút minimalista külsővel láthatjuk Lady Gagát. A szokásos extremitások nélkül szinte alig lehet ráismerni a brit popsztárra, mégis sokan ezt a Nick Knight készítette fotót tartják az egyik legjobb képnek, ami valaha is nyilvánosságra került Stefani Joanne Angelina Germanottáról.

2010 legszebb magazincímlapjai

Mrs. Jacobs

Marc Jacobs az elmúlt években jó néhányszor pózolt különféle magazinok címlapján, illetve divatanyagokban, reklámkampányokban, és többször láthattuk már női ruhában, sminkben is. A vállaltan homoszexuális divattervező legutóbb az Industrie magazin őszi–téli kiadásának címlapján, Patrick Demarchelier fotóján feszített. Az olyan kettősségek, mint a „kis fekete” miniruhaként viselt férfiing, a maszkulin és feminin stílusjegyeket ötvöző kabát és a kalap, vagy épp a nőies paróka és a férfias arcszőrzet ellentétei finom árnyalatokkal, művészi módon közvetítik az explicit mondanivalót.

2010 legszebb magazincímlapjai

Csipke és fogrés

A Vogue francia kiadása idén októberben ünnepelte fennállásának 90. évfordulóját. A jubileumi címlapot Lara Stone és az ő dekoltázsa, valamint jellegzetes fogrése uralja, megspékelve némi fekete csipkével. A kép egyszerre erőteljes és lágy, klasszikus és trendi. A kompozíciónak sajátos frivolságot kölcsönöz, hogy a képkivágásnak köszönhetően nem lehet egészen pontosan eldönteni, hogy a modell saját maga takarja a kebleit, vagy a csipkekesztyűs kezek valaki máshoz tartoznak.

2010 legszebb magazincímlapjai

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top