Öltözködjünk

5 ruhadarab, ami hizlal

Csak azért, mert valami divatos, még nem biztos, hogy hordható is. Főleg akkor nem, ha a kiszemelt darab pluszkilókat eredményez. Összeszedtünk ötöt.

Észrevetted már, hogy vannak ruhák, amelyekben kimondottan ducinak érzed magad? Ilyenkor a legtöbben ott állunk a tükör előtt bánatosan, nagyon sajnáljuk magunkat, utáljuk az egy órával korábban elfogyasztott rétest, és már keresnénk is a legközelebbi fogyókúrás centrum címét. Pedig sokszor nem a magunkra halmozott súlyfelesleg a ludas, hanem egy rossz ruhafazon, esetleg a minta. Most jöjjenek azok a darabok, amelyek a leginkább hizlalnak.

1. Kétsoros gombolás

Mivel a hangsúly a hasra és a derékrészre kerül, így kikerülhetetlen, hogy optikailag erősítsen. Aki mégsem tud lemondani róla, az nemes egyszerűséggel ne gombolja be, de sajnos ennél jobb megoldás nincs. Ennél a zakónál külön tetézi a bajt, hogy nagy és feltűnő gombok vannak rajta, amik lapos hason jól mutatnak, de akinek van egy kis feleslege, az jobb, ha elfelejti.

5 ruhadarab ami hizlal

2. Pöttyös fodros

A képen látható szoknya többszörösen hátrányos helyzetben van: a fodor eleve nem fenékbarát megoldás, ráadásul a pöttyökkel felturbózva pont két számot dobnak a hátsónak. Hát megéri, csak azért, mert a pöttyös a divat? Ilyen szoknyát csak nagyon vékony csajok hordhatnak, és az izmos comb kötelező hozzá, nem túl megengedő fazon. De barátkozzunk meg a gondolattal, hogy vannak ruhák, amelyek 36-os méret felett tiltólistán vannak.

5 ruhadarab ami hizlal

3. Répafazon

A mostanában egyre divatosabbnak számító répafazon optikailag nagyjából két számmal növeli a fenék méretét. Ezért körte csajoknak szigorúan tilos. Akárcsak a pöttyös, fodros holmik, ez is csak filigrán csajokon áll jól, és valamilyen csoda folytán legjobban alacsonyakon mutat.

5 ruhadarab ami hizlal

4. Bő szabású, csíkos

Hatalmas tévedés azt hinni, hogy a bő szabású – szabatlan – felsők ápolnak és eltakarnak. Egy szűkítő szabásvonalakkal kialakított felsőrész például sokkal előnyösebb, mint egy bő ing. Ezeknél már csak az lehet rosszabb, ha mindez még keresztben csíkos is. Jobb, ha mindenki megjegyzi: a kerek idomok ellen elkövetett legnagyobb merénylet a vízszintes csíkozás.

5 ruhadarab ami hizlal

5. Flitter és társai

A fényes, csillogó díszeket arra találták ki, hogy az ember felhívja a figyelmet valamire. Ennélfogva, ha valamit szeretnék elrejteni, azt nem borítjuk be flitterrel. Akinek nagy a melle vagy a hasa, az jobb, ha kerüli ezeket a holmikat, és ugyanez vonatkozik a combosabb csajokra is.

5 ruhadarab ami hizlal

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top