Öltözködjünk

Bakancs szmokinggal – Pasitrend 2011-re

Megmutatjuk, mit viseljen a pasid, ha igazán trendi akar lenni 2011-ben!
Bakancs szmokinggal - Pasitrend 2011-re
Olvass tovább – divattrendek csajoknak

A divat sokáig a nők kiváltsága volt, a pasiknak jutott az öltöny és a farmer. Az elmúlt néhány szezonban azonban sokat fejlődött, mindenki számára elérhető és megfizethető pasidivat is. Így az aktuális trendeket a férfiak ugyanolyan körültekintően, minden részletre odafigyelve követhetik, mint a nők.

Az új öltöny

Az öltöny a férfiaknak valószínűleg pont ugyanaz, ami a „kis fekete” a nőknek, épp ezért nagyon fontos a tökéletes választás. Az idei trend egyértelműen a háromrészes öltönyöket részesíti előnyben. Az öltönyhöz kötelező új alapdarab a mellény. Sokaknak talán túlságosan kimért, túl „Wall Street”-es vagy nagyapás lehet, ezért jogosan tarthatnak tőle, de mégis megéri a befektetés.

Bakancs szmokinggal - Pasitrend 2011-re
Bakancs szmokinggal - Pasitrend 2011-re

A mellény farmerrel vagy zakó nélkül is hordható, sőt aki igazán merész, az szűkre szabott pólóval is kipróbálhatja. A trend hódított a Ralph Lauren és  Dolce & Gabbana kifutóin, de pénztárcabarátabb helyeken, például a Zarában és a H&M-ben is könnyen beszerezhető. Igazi alapdarab egy önmagát komolyan vevő férfinak.

A motorosdzseki

A bőrdzsekik szinte minden kifutót ellepették idén. Legtöbben tutira mentek és fekete darabokat hoztak, de láthattunk színes fazonokat is, amit mi csak bevállalósabb pasikon tudunk elképzelni. A bőr az új trend szerint vékonyabb, mint eddig, így nincs elnehezedett érzése a viselőjének. A cipzárak száma jelentősen csökkent vagy sötétebb színű lett, ezzel kerülve el a túlságosan Michael Jacksonra hajazó külsőt, amiért őszinte hálával tartozunk minden tervezőnek.

Fotó: style.com
Fotó: style.com
Fotó: style.com
Fotó: style.com

Egy dologra azonban fontos emlékezni vásárláskor: ez eredetileg motorosdzseki, így nem árt, ha a párod ruhatárában több rock-n-roll-os darab is megtalálható, így könnyebb lesz kombinálni.

A szmoking

A szmoking sokáig igazi puccos viseletnek számított, a legtöbben valami lepukkant szalonból bérelt darabban vonultak utoljára, szigorúan a szalagavatójukon. Az elmúlt néhány szezonban azonban a szmokingszabású felsők ellepték a boltok polcait.

Fotó: style.com
Fotó: style.com
Fotó: style.com
Fotó: style.com

Ráadásul jó hír, hogy a szmokingzakó már mentes a felesleges cicomától. Bátran el lehet felejteni a nyakkendőt és a pontosan passzoló kiegészítőket. Farmerral és harsány színű pólóval nem lehet hibázni, sőt aki igazán nagyot akar dobbantani, az a póló színével egyező – élénk árnyalatú – cipőt választ.

Az új lábbeli

A fűzős bakancs eddig is megfordult a férfi kifutók nagy részén, de csak a mostani szezonra sikerült kivívnia magának a kötelező darab szerepét. Most minden pasi megtalálja a neki megfelelő színt és fazont a boltokban. Általában a bakancstól is idegenkednek a férfiak, nyilván a soha nem létező közlegényévekre fogják az egészet… Hordható betűrt vagy kint hagyott nadrágszárral egyaránt.

Fotó: style.com
Fotó: style.com
Fotó: style.com
Fotó: style.com

Színek

Általában a színek terén a férfi kollekciók soha nem okoznak nagy meglepetést, a biztonságos korlátok között maradnak. Ez idén végre megváltozni látszik, és úgy tűnik, a pasiknak sem csak fekete és barna holmik jutnak ebben a szezonban.

Fotó: style.com
Fotó: style.com
Fotó: style.com
Fotó: style.com

A tone-in-tone színhasználat a legjellemzőbb, vagyis egy szetten belül egy szín különböző árnyalatait érdemes használni, de jellemző a sötét alapszínek kontrasztjaként egy-egy neon, vagy erősebb, rikító szín használata is. Öltönyben leginkább az alapszínekkel érdemes kombinálni, nyakkendőt azonban bármilyen színben lehet találni.

Ti mennyire örülnétek annak, ha a pasijaitok követnék az új trendeket, illetve mennyire bátorítanátok a követésükre? Mi az, amit mindenképp szeretnétek látni a férfiakon, és mi az, amit sohasem?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top