Öltözködjünk

11 pár cipőt feleslegesen vettünk meg

Nézz be a szekrényedbe! Tuti, hogy találsz olyan cipőt, amit még sosem vettél fel. Fel fogod vajon? Egy friss tanulmány szerint nem nagyon.

11 pár cipőt feleslegesen vettünk meg

11 pár cipőt feleslegesen vettünk meg
 Nyári cipőtrend

A brit Co-operative Insurance kérdőívét közel 3000 nő töltötte ki. Kiderült, hogy az átlag 11 pár használaton kívüli cipő többsége olyan lábbeli, amit tulajdonosa valamilyen különleges alkalomra – például esküvőre – vásárolt, és kizárólag akkor, vagy végül még akkor sem viselt. Az elfekvőben lévő cipők összértéke általában 660 dollár, azaz nagyjából 121 000 forintnak megfelelő összeg.

A válaszadók többsége évente 8 pár új cipőt szerez be. 37 százalékuk azért vásárol lábbelit, hogy felvidítsa magát, 52 százalék különféle az új öltözékeihez választ új cipőt, 10 százalék pedig a cipők megszállottjának vallja magát. 21 százalék elárulta azt is, hogy szinte soha nem válik meg egyetlen cipőjétől sem: a lehasznált vagy elviselhetetlenül kényelmetlen párakat is őrizgeti.  
 
Lee Mooney, a Co-operative Insurance munkatársa egy brit magazinnak nyilatkozva azt tanácsolta a nőknek, hogy a drága cipőikre is kössenek biztosítást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top