Öltözködjünk

Talpmatricával készül a hamis luxuscipő

A piros talp közel húsz éve védjegye Christian Louboutin luxuscipőinek. Egy amerikai tinilány találmányának segítségével azonban már bármilyen magas sarkú lábbeliből Louboutin-imitációt készíthetünk. Legalábbis, ami a talpat illeti...
Fotó: thegloss.com
Fotó: thegloss.com

A 16 éves Tara Haughton tavaly nyáron egy esküvőn vett részt, ahol piros konfettit szórtak az ifjú párra. A lány magassarkújának talpára feltapadt néhány ilyen papírdarab, amitől a lábbeli bizonyos távolságból úgy nézett ki, mint egy eredeti Louboutin – ez adta az ötletet a tinédzsernek a matrica megalkotáshoz.

A strapabíró, vízálló anyagból készült talpmatricát bármely magassarkúra felragaszthatjuk. Ezután nincs más dolgunk, mint a talp vonalában körbevágni, és már kész is a kamu-Louboutin. Azok kedvéért, akik nem feltétlenül azt szeretnék elhitetni a külső szemlélőkkel, hogy lábukon luxustopán díszeleg, csupán unják a fekete vagy natúr színű cipőtalpakat, a matrica más színekben, sőt mintás változatokban is kapható. 3 pár ára 17,50 dollár, azaz nagyjából 3200 forint.

Fotó: thegloss.com
Fotó: thegloss.com

A tinilány jelenleg édesapjával vezeti a talpmatricákat árusító céget, mely már Kanadába, Nagy-Britanniába és Izraelbe is exportálja termékeit. A Louboutin-divatház eddig még békén hagyta őket, ám egyáltalán nem lehetnek biztosak abban, hogy előbb vagy utóbb nem találják magukat a bíróságon, hiszen a márka tavaly zéró toleranciát hirdetett a http://www.stopfakelouboutin.com/index.php/-n a hamis Louboutinokkal szemben, és tavasszal az Yves Saint Laurent-divatházat is beperelték, mert azok piros talpú lábbelit merészeltek piacra dobni.

Te hordanál kamu-Louboutint?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top