nlc.hu
Öltözködjünk
11 ok, amiért szeretünk turkálóba járni

11 ok, amiért szeretünk turkálóba járni

Turkálóba járni jó, kell hozzá egy adag elszántság és türelem, ezért kezdésnek és persze turiszkeptikusoknak összeszedtünk 11 okot, amiért nem érdemes kihagyni az életünkből.

1. Havonta megengedhetjük magunknak

Szeretjük, hogy nem kell azon spekulálnunk, hogy vajon megengedhetjük-e magunknak a kiszemelt ruhát vagy sem. Egy jobb turkálóban ugyanis akár estélyi ruhát is kifoghatunk fillérekért.

2. Márkás cuccokat fillérekért

Itthon nem ismert márkákra is könnyedén bukkanhatunk egy-egy igényesebb turiban. Ráadásul az sem ritka, hogy ezeknek a holmiknak az ára jóval a hagyományos boltokban kapható cuccok ára alatt van. Egyébként meg hol vennél 600 forintért Ralph Lauren-pulcsit, ha nem egy használtruha-boltban?

11 ok, amiért szeretünk turkálóba járni3. Nem akkora gond a gyerekruha

A gyerek úgy nő, mint a gomba. Cserébe a ruhája nem nő vele együtt, így aztán vagy kinőtt cuccokban járatjuk, amiért majd megszól a szomszédasszony, vagy havonta új holmikat kerítünk neki. Kiszámoltuk, ha turiból választott, jó minőségű, alig használt cuccokat adunk a gyerekre, pont harmadannyit költünk, mintha vadiúj ruhákat vennénk.

4. Idegnyugtatónak se rossz

Keresgélni jó. Egy fárasztó munkanap után, edzés helyett tökéletes idegnyugtató, ha turiba megyünk. Persze csak akkor, ha valaki nem húzza fel magát azon, hogy akár 2 óra is eltelik anélkül, hogy akár egy értékelhető darabot szerezzünk.

5. A gyerekkorunkat idézi

Turkálni olyan, mint kincset keresni. Térkép nélkül vágunk neki a ruhadzsungelnek, amelynek a mélyén ott lapul az álomtunika, mindössze 1000 forintért.

6. Marad pénz fodrászra

Nyáron egymást érik az esküvők, ami nem baj, de ha mindegyiken nagyjából ugyanazok a vendégek, akkor mi, csajok semmi pénzért nem mennénk kétszer ugyanabban ruhában. Egy igazán puccos ruha viszont nem filléres beruházás, kivéve ha turkálóból oldjuk meg. Kipróbáltuk, és a 2000 forintos ruha mellett még maradt 4000 forintunk fodrászra.

11 ok, amiért szeretünk turkálóba járni7. Vásárlásmániásoknak ajánlott

Aki nem bír egy hónapot sem vásárlás nélkül, az jobb, ha a saját pénztárcája érdekében rászokik a turkálásra, különben nincs az a hitelkonstrukció, amivel fedezni tudná a költséges hobbit.

8. Nem jön szembe az utcán

Plázákban vásárolni sokkal egyszerűbb, mint a város turkálóit végigjárni, de cserébe megvan az esély arra, hogy a kiválasztott és drágán megvett ruha egy szép napon mellettünk utazik a buszon. Turkálók esetében erre viszonylag kicsi az esély.

9. Izgi

Turkálni izgalmas, mert sosem lehet tudni, hogy mit fogunk ki, persze türelmesnek kell lenni, de ha egyszer megfogtuk az isten lábát, akkor egymást érik majd a szuper cuccok.

11 ok, amiért szeretünk turkálóba járni10. Bátrabbak vagyunk

Turiban olyan cuccot is simán bevállalunk, amit sokkal magasabb áron nem mernénk megvenni. Így került a szekrényünkbe pink kabát vagy többrétegű hatalmas körszoknya.

11. Vicces

Mivel a turkálók árukészlete a legkülönbözőbb helyekről érkezik, így könnyen előfordulhat, hogy találunk esküvői ruhát a nyolcvanas évekből és kalapot a hatvanas évek elejéről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top