Öltözködjünk

Feltalálták a levegőt tisztító ruhát

Megtisztul a levegő, amerre csak lépsz: piacra dobnak egy ruhát, ami tisztítja a levegőt, miközben viselik. A fura darab egy művész és egy tudós környezetszennyezés elleni összefogásából született.

Úgy tűnik, Angliában összefogott a divatvilág és a tudomány azért, hogy tisztább legyen a levegő: a londoni művészeti főiskola professzora, Helen Storey és a kémikus Tony Ryan professzor találmánya, egy különleges öltözék képes arra, hogy tisztítsa a levegőt. A ruha a fényből nyeri az energiát, és azt felhasználva a levegőben található vizet felbontja. A víz molekulái kölcsönhatásba lépnek a szennyező anyagokkal, amiket így részben ártalmatlanítanak. A speciális ruhaanyag elkészítése a festékeket vagy a cement előállításához hasonló eljárással történik.

A levegőtisztítós ruhát egy misztikus hatású videóban mutatták be: a gyönyörű brit modell, Erin O’Connor pózol a mesés – és felettébb környezetbarát – ruhában, az aláfestő zenét pedig a világhírű zenekar, a Radiohead készítette. A csoda ruha egyelőre még nem kapható a boltokban, de már tervezik a piacra dobását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top