Öltözködjünk

Tilos a farmer és a magassarkú a munkahelyen?

Egy friss felmérés szerint farmert és magas sarkú cipőt sem szabadna viselnünk a munkahelyünkön. De miért is?

Tilos a farmer és a magassarkú?A brit Stylecompare internetes áruház közvélemény-kutatást készített arról, hogy mi az a tíz ruhadarab, illetve kiegészítő, melyet nem ajánlatos felvenni egy munkahelyre. A lista élére a kivágott ruhák kerültek, a második helyen a kopott holmik, a harmadikon pedig az UGG csizma végzett. Eddig rendben. A leginkább kerülendő dolgok közé beszavazták továbbá a farmert, a piercingeket, a kivillanó fehérneműt, a mesterséges barnaságot, a tűsarkú cipőt, a feltűnő ékszereket és a telitalpú lábbelit. Nos, a lista ezen részével már nem tudunk maradéktalanul egyetérteni.

Egy egyenes szabású, jó állapotban lévő farmernadrág például blúzzal, blézerrel kombinálva manapság abszolút illik minden olyan munkahelyre, ahol nem a legszigorúbb hivatali dress code van érvényben. A tűsarkú és a telitalpú cipők pedig szintén nem nevezhetők egyértelműen tiltólistásnak. A sztriptíztáncos platformok vagy a vasalótalpú szörnyetegek nyilván vállalhatatlanok, de egy formás, konszolidált, fekete vagy natúr színű tűsarkút vagy egy karcsú telitalpú lábbelit egész nyugodtan fel lehet venni irodába is. Sőt, az egyberuhák, kosztümök sokkal elegánsabban is mutatnak ilyen típusú cipőkkel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top