Öltözködjünk

Tűsarkúban egyensúlyoznak a sztár kismamák

A várandós hírességek úgy hordják a tűsarkú cipőket, mintha legalábbis kötelező lenne. A lehetséges negatív következményekre pedig fittyet hánynak.

A trend elindítója Victoria Beckham volt, aki sem legutóbbi, sem pedig korábbi három terhessége alatt nem volt hajlandó lemondani a védjegyének számító extra magas sarkú lábbelik viseléséről. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen a divatikon immár komoly gerincbántalmakkal küzd, ami miatt az orvosok le is tiltották a magassarkú-viselésről. Nem mintha érdemben megfogadta volna a tanácsot.

Victoria Beckham után szabadon
Victoria Beckham után szabadon

A celeb kismamák pedig nemhogy elrettennének, inkább követendőnek tartják Beckhamné példáját. Múlt héten rögtön két várandós híresség, Beyoncé és Hilary Duff is tűsarkút „villantott”, de az elmúlt néhány évből is bőséggel sorolhatjuk azokat a sztárokat, akik terhességük idején előszeretettel flangáltak tűsarkúban, méghozzá nem csupán a vörös szőnyegen, de a hétköznapokban is. Így tett többek között Kate Hudson, Jessica Alba, Christina Aguilera, Rachel Weisz és Angelina Jolie is.

A szépségért szenvedni, várandósan is
A szépségért szenvedtek, még várandósan is

A szakemberek többsége egyetért abban, hogy a kismamák számára egyáltalán nem egészséges a tűsarkú cipők viselése, különösen a terhesség előrehaladott szakaszában. A súlypont ugyanis ilyenkor megváltozik, és a magassarkúban egyensúlyozás hatalmas megterhelést jelent a hátnak. Ráadásul a terhesség alatt a felszabaduló relaxin hormon rugalmasabbá teszi az izmokat és a szalagokat, ha pedig a kismama ilyenkor nem megfelelő lábbelit visel, azzal súlyosan és maradandóan károsíthatja az ízületeit és a lábait.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top