nlc.hu
Öltözködjünk
Sapkaháború – le a macifülekkel!

Sapkaháború – le a macifülekkel!

Rendhagyó cikkünkben két kolléga ütközteti a véleményét, méghozzá olyan kardinális kérdésben, hogy vajon ciki vagy cuki a mackósapka a gyereken? Adrián és Daniella a ringben.

Adrián, akinek a macisapka az esküdt ellensége

„Több okból is utálom azokat a sapkákat, amikben a gyerekek nem gyereknek, hanem kicsi plüsstigrisnek, jávorszarvasnak, krampusznak vagy valami még rémesebb lénynek néznek ki.

Egyrészt ki nem állhatom, ha bohócot csinálnak a védekezésre képtelen gyerekből, aki legtöbbször nem is érti, hogy miért nevetnek olyan idétlenül a felnőttek, ha meglátják – ugyanis ilyenkor nem vele együtt nevetnek valamin, hanem rajta mulatnak, őt nevetik ki azért, ahogyan kinéz. És azért néz úgy ki, ahogy, mert mi, ostoba és tapló felnőttek egy idétlen, béna cuccot adtunk rá. Pontosan vissza tudok emlékezni azokra a helyzetekre, amikor gyerekként nem értettem, hogy mit is tartanak olyan viccesnek abban, amit mondok, csinálok, vagy ahogyan kinézek – egyszerűen csak tipródtam, és éreztem, hogy most az én káromra mulatoznak.

 
Sapkaháború – le a macifülekkel!
 
További fotókért kattints a képre.
További fotókért kattints a képre.
 
Sapkaháború – le a macifülekkel!

A másik ok teljesen máshonnan közelít: a cukiság felől. Mert ugye sokan azért húznak ilyen elviselhetetlen holmikat a gyerekükre, mert »olyan édesek benne«. Na kérem szépen, szerintem ez is totál gáz: mintha a gyerek nem lenne ugyanolyan aranyos, sőt, ha nem viselne ilyen béna, nevetséges holmikat. Felteszem, azt senki sem cáfolja, hogy legalább a saját szülei szemében minden gyerek übercukinak számít akár fedetlen fővel is – minek akkor tigrissé változtatni a külsejét? Mielőtt bárki félreértene: nem azt mondom, hogy járassuk meztelenül a gyerekünket, mert minden más elcsúnyításnak számít. Egyszerűen nem hiszem el azt, hogy azzal kellene önmagunkat szórakoztatni, hogy párducnak álcázzuk a gyerekünket, aztán ezen olvadozunk.”

Daniella, aki szerint nem ciki, főleg ha a gyerek is szereti

„Mi a baj azzal, ha gyereket krampusznak vagy jávorszarvasnak öltöztetjük? Persze ha zavarná, nem tenném, de ameddig ilyenről szó sincs, addig nekem ezzel nincs bajom. Ha a macisapka vagy egéroverall meleg és jó minőségű, akkor nem kötnék bele. (Gagyit persze én se adnék a gyerekemre.) Meg egyébként is, szerintem cuki. Inkább legyen a hároméves gyerekemen vicces sapi, mint mondjuk az ötvenéves nőkön, mert ha már cikiségről beszélünk, akkor szerintem az sokkal súlyosabb hiba.

Részben igaza van Adriánnak, aki szerint a gyereket a magunk szórakoztatására öltöztetjük vicces/vidám holmikba, hiszen az első egy-két évben a poronty azt veszi fel, amit mi ráadunk. Semmi beleszólása sem lehet abba, hogy éppen úttörőnek vagy pandának öltöztetjük. A szülőre van bízva, hogy megmarad a józan ész határain belül, vagy viccet csinál a gyerekéből. Ami már tényleg ciki.

 
Sapkaháború – le a macifülekkel!
 
További fotókért kattints a képre.
További fotókért kattints a képre.
 
Sapkaháború – le a macifülekkel!

 

Aztán ha a gyerek maga sem pfujol a vicces sapkákra és holmikra, akkor miért ne hordja? Ha kalóznak akar öltözni az utcán, ám tegye, én engedném, persze a józan ész határain belül. Szerintem inkább öltözzön egy gyerek macinak, mint miniatűr felnőttnek.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top