Öltözködjünk

Divattippeket ad a first lady

A férje megválasztása óta Michelle Obama ruhatára legalább akkora figyelmet kap, mint a first lady maga. Stílustitkairól most egy könyvet is kiadtak.
A stílusparancsnok könyvének borítója
A stílusparancsnok
könyvének borítója

Fotó: dailymail.co.uk

Az elegancia parancsnoka (Commander in Chic) címmel jelent meg a könyv, amelyben számtalan tippet talál mindenki, aki Michelle Obama nyomdokaiba szeretne lépni. Az amerikai first ladyt 2009-ben a világ egyik legszebb nőjének kiáltották ki, és még ugyanabban az évben az amerikai tervezők divatdiktátori szerepét különdíjjal is elismerték. Nem csoda, hogy világszerte nők milliói figyelik az öltözködését, próbálják ellesni a praktikáit.

A könyv szerzője Mikki Taylor, aki az Essence Magazin divatszerkesztője. A szakember saját elmondása szerint őszinte csodálója Michelle-nek: szerinte Amerika első asszonya mindig jól érzi magát a saját bőrében, mert tudja, mi az, ami jól áll neki. Az írónő azt szeretné, ha a first ladyhez hasonlóan minden nő az elegancia parancsnokává válna, aki maga irányítja az életét, és az egyedi stílus mestere.

Mikki szerint Obama asszony stílusa klasszikus, egy kis csavarral: „Imádja a színeket. Szereti a ruhákat és a sokféleképpen hordható kardigánokat, amelyeknek meg is mutatta sokoldalú kihasználhatóságát” – nyilatkozta a divatszakember, aki szerint a first lady legsikeresebb szettje a térdig érő szoknya boleróval, de ezt az egyszerű összeállítást is mindig különleges érzékkel varázsolja egyedivé egy színes övvel vagy egy új brossal. Tudatosan bánik a kiegészítőkkel: mindenféle erőfeszítés nélkül éri el a tökéletes összhatást.

És hogy hogyan váljunk a stílusos megjelenés mestereivé?

Az írónő, Mikki Taylor szerint a legfontosabb kellékek, amelyekkel minden nőnek rendelkeznie kell: a kasmírkardigán, a kis fekete ruha és a trapézszárú nadrág. Ami legalább annyira fontos, mint az öltözék: az egészséges haj és a tiszta bőr. A harmadik hangsúlyos pont pedig az, hogy jól bánjunk a kiegészítőkkel: találjuk meg például a számunkra előnyös cipőfazont. Michelle számára ezek a lapos balerinacipők vagy a törpesarkúak.

 
A first lady titkáról írtak könyvet
 
A first lady titkáról írtak könyvet
 
A first lady titkáról írtak könyvet

Fotók: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top