Öltözködjünk

Mostoha körülmények között készülnek Beckhamné ruhái

A gyártási költség huszonötszöröséért értékesítik a Victoria Beckham által tervezett ruhákat.
Kép: dailymail.co.uk
Kép: dailymail.co.uk

Victoria Beckham ruhamárkájának termékeit egy kelet-londoni gyárban varrják. A meglehetősen lepusztult állapotban lévő épület emeletén lévő varrodában főleg bengáli és bangladesi bevándorlók dolgoznak, 8 fontos, azaz nagyjából 3000 forintos órabérért.

Egy-egy ruhadarab gyártási költsége mindennel együtt nagyjából 60 font, azaz 22 000 forint. A modelleket aztán a boltokban már átlag 1500 fontért, vagyis több mint félmillió forintért árulják.

A sztár szóvivője a Daily Mail magazinnak nyilatkozva elmondta, hogy Beckhamné külföldön sokkal olcsóbban is gyártathatná a ruhákat, ám ő úgy döntött, hogy inkább a brit ipart támogatja. „A kiskereskedelmi árak az exkluzivitást, a kiváló minőségű tervezést és a kézi kivitelezést tükrözik” – magyarázta a szóvivő.

Victoria Beckham személyesen még sohasem járt a ruhagyárban, viszont minden évben küld karácsonyi képeslapot a dolgozóknak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top