Öltözködjünk

A Zaránál térhet vissza Galliano

A különc divattervezőt tavalyi botránya nyomán rúgta ki a Dior divatház. Idén tavasszal állítólag a Zarának tervez.
John Galliano
John Galliano

John Galliano tavaly február végén keveredett botrányba, miután egy párizsi bisztróban rasszista megjegyzéseket tett egy nőre, pár nappal később pedig előkerült egy videofelvétel, melyen a divatguru antiszemita kijelentéseket tesz és Hitlert élteti. A Dior divatház, melynek másfél évtizeden át vezető tervezője volt, azonnali hatállyal menesztette. A tervező ezt követően eltűnt a divatvilágból és egy amerikai klinikán kezeltette alkohol- és drogproblémáit.

Bár tettéért akár börtönbüntetést is kaphatott volna, őszi tárgyalásán a bíróság végül csupán pénzbüntetésre ítélte. Azóta sem akadt azonban olyan divatház, mely felvállalta volta, hogy Gallianóval dolgozzon. Legalábbis eddig. A legfrissebb pletykák szerint ugyanis a zseniális kreátor nemsokára visszatér, mégpedig a Zara számára tervezett tavaszi–nyári kapszulakollekcióval, melyet világszerte – így vélhetőleg hazánkban is – forgalomba hoznak majd.

A hírt egyelőre sem a tervező, sem pedig a Zarát tulajdonló spanyol Inditex vállalat részéről nem erősítették meg hivatalosan.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top