Öltözködjünk

Testszínű melltartókért kampányolnak az afroamerikai nők

Míg a fehér nők gond nélkül találnak a bőrszínüknek megfelelő testszínű fehérneműt bármely márka kínálatában, a színes bőrűek ugyanezt nem mondhatják el magukról. A kérdés: miért?
Tara Raines

Tara Raines

Kép: Facebook

Egy afroamerikai pszichológus, Tara Raines kampányt indított a Facebookon annak érdekében, hogy a fehérneműmárkák ne csak a fehér nők bőrszínéhez közelálló árnyalatban árusítsanak “testszínű” alsóneműt, hanem a barna különböző árnyalataiban is. A kezdeményezéshez alig néhány nap alatt több ezren csatlakoztak a közösségi oldalon.

“Nem hinném, hogy túl nagy kérés lenne a gyártók felé, hogy a kollekcióikat sötétebb árnyalatokban is gyártsák. A színes bőrű nők ugyanúgy megérdemlik, hogy szexinek érezhessék magukat, és ami még fontosabb: önmaguk lehessenek” – fogalmazott Raines egy sajtónyilatkozatában.

A pszichológus kiemelte, hogy bár az afroamerikai nők jelentős vásárlóerőt képviselnek, a fehérneműboltokban voltaképpen jogfosztottnak érezhetik magukat, hiszen csak néhány olyan márka akad, amelyik nem csupán rózsaszínes és bézses árnyalatokban, hanem barna színben is árusít testszínű fehérneműt. Abban bízik, hogy a kampány nem csupán figyelemfelkeltésre lesz elég, hanem az érintett cégek valóban bővítik majd a termékeik színskáláját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top