nlc.hu
Öltözködjünk
Arctalan modell pózol a reklámfotón

Arctalan modell pózol a reklámfotón

Diane von Fürstenberg divattervező Salvador Dalí emléke előtt tiszteleg legújabb kollekciójának kampányával.

A belga–amerikai tervezőnő tavaszi–nyári kollekciójának első nyilvánosságra került reklámfotóján a modell arcának helyén egy lyuk tátong, melyet háttérben látható felhős ég mintázata tölt ki. A képet Salvador Dalí Atavisztikus látványosság eső után című festménye ihlette. 

Arctalan modell pózol a reklámfotón

 

„Tetszik az ötlet, hogy ennyire könnyedén összpontosíthatunk a termékre. Azt szeretném, ha magadat látnád a képen” – fogalmazott a tervezőnő a WWD divatmagazinnak adott nyilatkozatában. 

Fürstenberg a hetvenes évek óta gyűjti Dalí alkotásait, és személyesen is ismerte az 1989-ben elhunyt spanyol festőművészt. Idei tavaszi–nyári kampányával Dalí művészete előtt tiszteleg.

A szakmában és a sajtóban igen vegyes fogadtatásra talált a kampány, a kritikusok szerint túlságosan is elvont és művészkedő, míg a méltatók igenis jó iránynak tartják, hogy nem a modell személyén, hanem a ruhán van a hangsúly.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top