Öltözködjünk

Kitaposott cipőket hord az angol királynő

Asszisztensek járatják be II. Erzsébet lábbelijeit, mielőtt az uralkodó felvenné őket.

Kitaposott cipőket hord az angol királynőII. Erzsébet első számú divattervezője, Stewart Parin a The Sunday Timesnak adott interjújában elárulta, hogy a királynő külön asszisztenciát tart, akiknek egyebek mellett az a dolguk, hogy részletesen feljegyezzék, mikor, hová, milyen ruhákat, cipőket és kiegészítőket viselt az uralkodó. De az ő feladatuk az is, hogy betörjék II. Erzsébet lábbelijeit, ami nem afféle hóbort, hanem szükségszerűség: cipőinek mindig kényelmesnek kell lenniük, ugyanis a királynő nem mondhatja azt például egy ünnepségen vagy hivatalos látogatáson, hogy kényelmetlen a cipője, és ezért nem tud továbbmenni benne.

A tervező elárulta azt is, hogy a királynő minden ruhájának van saját neve, így tudják megkülönböztetni a rengeteg öltözéket. Erzsébet legszívesebben vidám, világos színeket hord, kedvence a sárga.

Hasonló alkalmakra nem veheti fel kétszer ugyanazt a ruhát, viszont ha más jellegű az esemény, ismételhet. Így tett például tavaly ősszel, amikor ausztráliai látogatásán ugyanazt a csibesárga ruhát és kalapot vette fel, ugyanazzal a gyöngysorral és világos kesztyűvel, mint amit áprilisban Vilmos és Kate esküvőjén is viselt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top