Öltözködjünk

Így hordd a vászoncipőket!

Állatvédők, figyelem! Ez a szezon a tiétek lesz, idén ugyanis nagy kedvenc a vászoncipő, amiért egyetlen kecskének sem kellett meghalnia. Mutatjuk a legjobbakat.

Mielőtt azonban nekiindulnál, jobb, ha tudod, hogy mire számíthatsz, ha vászoncipőt veszel.

1. A textilcipő is tágul, de nehezebben, mint a bőr. Ezért ha a próbánál szűknek érzed, jobb, ha lemondasz róla. 

2. Gyorsan koszolódik. És a foltokat sajnos nehéz kipucolni anélkül, hogy ne legyen vizes az egész cipő. Cserébe mi gond nélkül bedobjuk őket a mosógépbe, ami ugyan kicsit csökkenti az élettartamát, de ezeket úgysem vesszük 1-2 szezonnál hosszabb időre. 

3. Hamar tönkremennek. Ezalatt nem azt értjük, hogy a cipő hordhatatlan lesz, de elhasználódik, az anyag kicsit elfárad, és olyan lesz az egész, mintha óvodai váltócipőben sétálnánk. 

4. Ne költs rá vagyonokat, a legtöbb kínaiban és egyéb cipőkiárusító helyen számtalan teljesen vállalható vászoncipőt árusítanak, jóval olcsóbban, mint a plázákban. 

5. Nézd meg alaposan! Ha valahol azt látod, hogy feslik, vagy kifutott a ragasztó, akkor inkább ne vedd meg. 

6. Legyen pótcipőd! Ugyanis a leheletnyi vászoncipők nem tartják annyira a lábat, ezért egész hetes viselés alatt nagyon elfáradhatnak. 

Ha elegáns fazonban utazol
Idén tele vannak a boltok vászonbalerinákkal, amelyeknél egyetlen főszabályt kell figyelembe venni: nem mutatnak jól harisnyával, ezek sajnos szinte kivétel nélkül mezítláb működnek. Csipkeszoknyával, vagy hosszú ruhával kombináld, de répaszárú nadrággal se rossz.

Így hordd a vászoncipőket!

 

Csíkos, natúr (Mango), szürke, csipke (Zara), sárga telitalpú (Nordstorm)

Ha valami lazább az elképzelésed
Egy biztos: ezek a cipők iszonyúan kényelmesek, de csak sportos cuccokkal mutatnak jól. Ha kötelező a munkahelyeden a kosztüm, akkor ezek maradjanak hétvégére és nyaralásra. Jó tanácsként még annyi, hogy hiába készülnek textilből, azért egy titokzoknit nem árt felhúzni. Színes sortokkal és színes farmerekkel mutatnak a legjobban.

Így hordd a vászoncipőket!

 Sárga (Converse), pöttyös (Medewell), rózsaszín (Vans), menta (H&M)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top