Öltözködjünk

Itt a nyomtatott cipő, kétszázezerért

A különleges lábbeli méretre készül és hordható. Elméletileg.

Az amerikai Continuum terveződuó már tavaly nyáron felhívta magára a figyelmet, amikor előrukkoltak a világ első nyomtatott bikinijével. Most pedig itt a folytatás is, a nyomtatott magassarkú.

Az állványzatszerű lábbeli speciális műanyagból, 3D-s nyomtatóval készül, mely a rétegek egymásra illesztésével nyomtatja ki a háromdimenziós tárgyakat. Minden egyes darabot egyénileg, a megrendelő lábára „szabnak”, ráadásul nem csupán a méret, de a talp- és a sarokmagasság is választható. 

Itt a nyomtatott cipő, kétszázezerért

 

A kinyomtatott cipők aljára csúszásgátló gumitalpat, a belsejükbe pedig talpbetétet tesznek annak érdekében, hogy ne csak eszelősen dizájnosak, de hordhatók is legyenek. Igaz, így ránézésre a holmi még így sem lehet túlságosan kényelmes viselet, különösképpen a lábujjaknak. Ehhez képest viszont meglehetősen drága: az ára ugyanis 900 dollár, azaz mintegy 200 000 forint. Lehet, hogy ennyiért inkább már egy Louboutint vagy Manolót vennénk… 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top