Vékonyak és teltek is járhatnak egyforma ruhában

Megyeri Nikolett | 2012. Október 03.
Egy sor divatos ruhafazon létezik, mely a vékonytól a teltig bármilyen testalkaton jól áll. Női hírességek példáin mutatjuk be.

Derékfodor

 

 

Az aktuális szezon egyik megkerülhetetlen trendje a derékfodor, mely a pálcikától a nőiesen teltig bármilyen alkaton előnyös lehet, hiszen míg az előbbit formásabbá teszi, utóbbi esetében takarja a pocakot, úszógumit. Jó példa erre a homokóra alkatú Kim Kardashian és a kifejezetten vékony Diane Agron párosa, akik egyaránt viselték Stella McCartney egyik derékfodros modelljét. A magassarkú pedig ehhez a ruhafazonhoz egyenesen kötelező!

Az arányok a fontosak 

 

Victoria Beckhamnek a soványsága, míg Jennifer Lopeznek a formás feneke az egyik védjegye. Ez az egyszerű szabású, testre simuló ruha – melyet egyébként maga Beckhamné tervezett – azonban mindkettejüknek jól áll, hiszen az alakjuk a maguk kategóriájában arányos. Ha ugyanezt te is elmondhatod magadról, függetlenül attól, hogy hány kilót mutat a mérleg, te is bátran viselj hasonló stílusú ruhát! 

Blúzt, nadrággal 

 

Egy könnyű, apró mintás blúz és egy színben hozzá illő, szűk vagy egyenes szárú nadrág olyan párosítás, mellyel testalkattól függően nehéz mellélőni. A lényeg, hogy ha a blúz bő, a nadrág semmiképp se legyen az. A szupermodell Miranda Kerr és az Oscar-díjas színész-énekesnő Jennifer Hudson egyforma Equipment blúzt és hozzá hasonló nadrágot húzott. Míg a modell betűrte a felsőrészt, ezzel is hangsúlyozva vékony derekát és keskeny csípőjét, addig Hudson kilógatva viselte a blúzt, így elfedve a számára kritikus derék-has-csípő vonalat.

Kacér óriáspulcsi

 

 

Hasonló a helyzet az óriáspulcsi-nadrág kombinációval is, melyet itt Jennifer Lopez és Taylor Swift „mutat be”. A bő pulóver a hiányzó- és a pluszkilókat is klasszul ellensúlyozza, az ejtett váll kacérsága azonban megmenti attól, hogy slampos hatású legyen. Ehhez is szűk szabású nadrág ajánlott.

Optikai csalódás

 

A mostanában ducin boldog Christina Aguilera és az egyre soványabb Angelina Jolie is megvillantotta combját ebben a Michael Kors-estélyiben. A fekete, csipkebetétes ruhák továbbra is menők, és nem csak tökéletes alakkal rendelkezők hordhatják őket. A sötét szín továbbra is vékonyít, a csipkeujj és/vagy egy ügyesen elhelyezett, oldalsó csipkebetét pedig jótékony optikai csalódást kelt.

Cseles minta

 

 

A cseles minták is kiválóan alkalmasak arra, hogy a vékony alkatot nőiesebbnek, a teltebbet karcsúbbnak mutassák. Rose Byrne ausztrál színésznőnek és Christina Aguilerának is megtetszett ez az Alexander McQueen-ruha, és bár jó néhány kiló különbség van köztük, mindkettejük számára szerencsés választás volt.

„A” vonal 

 

 

Az „A” vonalú ruhák diszkréten elrejtik a test esetleges tökéletlenségeit, legyen szó akár soványságról, akár a felesleges kilókról. Jessica Simpson és Courtney Cox Arquette egyaránt csinos ebben a lila ruhában, pedig nem csupán a mellméretük eltérő.

Csak sikkesen! 

 

 

Rihanna és Kim Kardashian sem ugyanaz a súlycsoport, ez a szolid, sötétkék, áthajtós felsőrésszel készült Givenchy-ruha azonban mindkettejük számára előnyös: míg Rihanna törékenységét, addig Kardashian nőies vonalát emeli ki.

Exit mobile version