Öltözködjünk

Bőrben látnának minket a magyar tervezők

Ismét a divaté volt a főszerep október első hétvégéjén a WAM Design Centerben. A nyitónapon mi is ott voltunk a Marie Claire Fashion Daysen, ahol a legmenőbb magyar tervezők mutatták be aktuális kollekciójukat.
Bőrben látnának minket a magyar tervezők

 
Anh Tuan – katt a kollekcióért!

A vietnami tervező – követve a nemzetközi trendeket – elsősorban bőrrel kombinált ruhákat vonultatott végig a kifutón. Hangsúlyos cipzárak, nőies derékvonal és dominás, de mégis elegáns fazonok jellemezték a kollekcióját, amelyben a táskák idén is hangsúlyos szerepet kaptak.

Benus Dániel – katt a kollekcióért!

A Marie Claire Fashion Days szervezői idén először a férfiakra is gondoltak, akiknek Benus Dániel kollekciójával kellett beérniük, de ez a látottak után nem is nehéz feladat. Szűkre szabott öltönyök és répaszárú, akár betűrve is hordható nadrágok képezik a fő csapásvonalat, de egy-két lazább kapucnis kabát és ballonkabát is található Benus téli kollekciójában. Egy biztos, ezekkel a szabásvonalakkal a magyar pasikat még néhány évig nehéz lesz meggyőznie a tervezőnek.

Abodi Dóra – katt a kollekcióért!
A tervezőnőt nőies, de vagány ruháiról ismeri a közönség: ő az, aki nem fél játszani a formákkal és a textúrákkal. Az idei kollekciója is pont ilyen, színes kiegészítők, robusztus fazonok és bőrbetétek jellemzik a ruhadarabokat. Bár egyes daraboktól egészen odáig voltunk, D. Tóth Kriszta lila szoknyájáért például szívesen harcba indulnánk, a kollekció egészéről mégsem tudjuk azt mondani, hogy egységes lenne. Sajnos kicsit olyan az összhatás, mintha a maradék anyagokat szedték volna össze. De ez az egyes darabok értékéből nem von le semmit.

Bőrben látnának minket a magyar tervezők


Mojzes Dóra
– katt a kollekcióért!
Dóra mindig megérzi, hogy mivel lehet nagyot durrantani, ezért ismét az Anna és a Barbie-ból ismert Pásztor Annával nyitotta meg a bemutatóját. A kollekciója darabjai éppúgy elférnének egy domina, mint egy vagány üzletasszony szekrényében. A vörös és a fekete kombinálásával nem lehet hibázni, a bőr idén nagyon menő, a nőies szabásvonalakat pedig mindig szereti a nép. Nekünk bejött.

Szegedi Kata – katt a kollekcióért!
Egy biztos, Katánál a vékony, hosszú lábú csajok vannak előnyben, ugyanis magas derekú nadrágok és extramini-szoknyák jellemzik összeállításait, melyeket néhány hasvillantós pólóval is felturbózott a tervező.

Kepp Showroom – katt a kollekcióért!
A Hajdú Anettból, Havancsák Terézből, Hofstädter Szandrából és Kovács Adélból álló négyes meglepően laza kollekcióval készül az idei télre. Feliratos pólókban és bővebb szabású zsákruhákban küldenék a télbe a lányokat és asszonyokat, ám mi ezeket inkább otthonra hordanánk…

Konsánszky – katt a kollekcióért!
Konsánszky Dóra kollekcióját az elegancia és a merész anyagválasztás jellemezte. Csakúgy, mint a többi tervező, ő is szívesen nyúlt a bőrhöz és kombinálta elegánsabb anyagokkal. A szabásvonalak alapvetően derékhangsúlyosak, és az sem árt, ha legalább 180 centisek vagyunk. Azt viszont nagyon szerettük, hogy a merészebb fazonokat is könnyedén lehet kombinálni elegáns kiegészítőkkel.

Sármán Nóra – katt a kollekcióért!
A tervezőnő a tökéletes elegancia megtestesítője, ruhái mindig a legfinomabb női vonalakat emelik ki. Szívesen villant, de sosem szeretne közönséges ruhákat látni a nőkön, a finom csipkék szinte a védjegyévé váltak, és a kollekció szerves részét alkotják. Egy biztos, Sármán Nóra ruháit akár Kate Middletonon is el tudnánk képzelni.

Bőrben látnának minket a magyar tervezők


Nubu katt a kollekcióért!
A Nubu kollekciójának igazi szerelmesei lettünk, nőies és mégis merész darabok, amelyek egytől egyig több éven át lehetnének a gardróbunk meghatározó részei, minőségi anyagok, kényelmes fazonok. És külön öröm volt a Keveházi Krisztina által viselt fekete ruha.

USE – katt a kollekcióért!
A tervezőtrió tavalyi kollekcióját az elsőtől az utolsó darabig imádtuk. A mostani azonban ahhoz képest csalódást okozott. A szabásvonalak nem igazán izgalmasak, a most felvonultatott anyagok kísértetiesen hasonlítanak a tavaly látottakhoz. A ruhákra egy szavunk sem lehet, elegánsak, igényesek, de valahogy nekünk hiányzott a jól megszokott játékosság és rafinéria.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top