Öltözködjünk

Bőrápolási praktikák, melyekről még sosem hallottál

Azt mindenki tudja, hogy arcmosás után krémet kell használni, de van néhány bizarrabb tippünk is.

Bőrápolási praktikák, melyekről még sosem hallottál

Aludj selymen!

Hiába alszunk  nyolc-kilenc órát, ha mindezt az arcunk egyik felén tesszük. Ha mindig ugyanazon az oldalon alszunk – ahogyan a legtöbb ember –, akkor az egy idő után meglátszik az arcunkon: erősebbek lesznek a nevetőráncok és a szem alatti karikák is kifejezettebbek. Legjobb lenne háton aludni, ahogyan Elizabeth Taylor tette, de ha nem megy, aludjunk selyem ágyneműn, mert az kevésbé gyűrődik, és ezáltal kevésbé vésődik bele az arcunkba.

Óvakodj a futástól!

A legújabb eszköz a szépségápolásban az úgynevezett futómaszk. Ezt az arcra való kötésszerű képződményt azoknak ajánlják, akik sokat futnak, ugyanis a mozgástól, akárcsak a mell, az arc is meg tud ereszkedni; ezt egyébként futóarcnak hívják.

Ne csücsöríts!

A száj feletti kis ráncokat két dolog okozza: a cigaretta és az üvegből ivás. Előbbiről érdemes leszokni végleg, utóbbit pedig azért kerüljük, mert ha – ahogyan azt a bőrgyógyászok javasolják – egész nap cipeljük magunkkal a kis vizünket és rendszeresen meg is húzzuk, akkor a csücsörítéssel ráncokat okozunk. Inkább igyunk pohárból!

Tartsd észben: ha világos van, nap éri a bőrödet

A napfény a lehető legkárosabb dolog, ami az arcbőrt érheti. Persze a lelkünknek és a csontjainknak szükségük van rá, de sose feledkezzünk meg a fényvédő krémekről. Még otthon se. Igaz, hogy a szobában, ahova besüt a nap, csak tízszer annyi idő alatt barnulunk le, mint kint, de az UV-A sugarak, melyek szintén öregítik a bőrt, simán áthatolnak az ablakon is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top