Öltözködjünk

Újra divat a habos: esküvői trendek 2013-ra

Nem csak a haute couture és a ready to wear kollekciókat mutatják be külön az erre szánt nagyszabású divatheteken, de most már esküvői divathét is van. Itt vannak a 2013-as év menyasszonyi ruhái!

Hat hónappal ezelőtt a menyasszonyi ruhák dizájnereinek főmestere, Vera Wang, főképp dáliapiros, skarlát- és rozsdaszínekből álló kollekciót mutatott be; a tavalyi esküvői ruhái pedig feketék voltak. Most viszont visszatért az alapokhoz, azaz hatalmas szoknyákat és szoros fűzőket mutatott be a leendő menyasszonyoknak.

Menyasszonyi trend 2013

 

A többi menyasszonyi kollekciót is romanticizmus jellemezte, főképpen drámai, hullámzó szoknyákkal, csipkékkel és tüllel díszítve, a fátylakat pedig felváltották jellegzetes fejpántok.

A Machesa is Anne Hathaway stílusából merített, aki nemrég ment férjhez rózsaszín Valentinóban, szintén fátyol nélkül, és ugyanígy tett Jenny Packham és Reem Acra. Előbbinek a ruháit szintén a rózsaszínes árnyalatok határozták meg, melyek a kézzel hímzett fűzők csipkéi alól kandikáltak ki, mintegy jelzésértékűen. Ezen kívül jellemzőek voltak még az arany- és ezüstrészletek, melyek szintén modernitást vittek az egyébként hagyományos szabású ruhákba.

Kattints a képre!
Kattints a képre!

Carlina Herrera, aki jellemzően olyan ruhákat állít elő, melyek minden életkorban és testalkatra passzolnak, egyszerűen megcsinálta fehérben egy olyan peplumos ruháját, mely a nyári kollekciójának a része volt, és így abszolút működhet menyasszonyi ruhaként is.

A többnyire tradicionálisabb kollekciókat talán a brit hercegi pár esküvőjének hallatlan sikere is inspirálta, hiszen alig lehetett találkozni például rövid esküvői ruhával. Nézd meg a ruhákat a galériában!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top