Öltözködjünk

Mit árul el rólad a szoknyád hossza?

Vajon meg lehet ítélni egy nőt csupán a szoknyája hossza alapján?

Egy 18 éves kanadai egyetemista, Rosea Lake készítette ezt a fotót, mely azt ábrázolja, hogy mit mond egy nőről a szoknyája hossza. A fotós a következő fokozatokat jelölte meg modell lábán, felülről lefelé haladva: szajha, ribanc, kihívó, provokatív, szemtelen, kacér, megfelelő, régimódi, prűd, öreges.

Forrás: dailymail.co.uk
Forrás: dailymail.co.uk

A kép alig két hét alatt bejárta az internetet és a különböző közösségi oldalakon közel 270 000 hozzászólást generált, a többségnél igencsak kiverte a biztosítékot a sztereotip megközelítés.

Az alkotó célja pedig pontosan ez volt: felhívni a figyelmet arra, hogy egy nőt ne csupán az öltözködése alapján ítéljünk meg. „Rájöttem, hogy amikor megláttam egy rövid szoknyás nőt, automatikusan azt gondoltam róla, hogy egy ribanc. És ettől rosszul éreztem magam” – nyilatkozta egy kanadai lapnak Lake, aki most azt tervezi, hogy nyomtatott formában árulni is fogja elhíresült fotóját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top