Öltözködjünk

Dögös vörös és férfias ruhák a New York-i divathéten

Tömött sorokban érkeztek a világsztárok a New York-i divathétre, ahol a színpadon rengeteg vörös és sok-sok férfias szabású ruhát is láthattunk.

Alig pakolták ki bőröndjeiket a divatkövető sztárok a párizsi divathétről hazatérve, máris indulhattak a nagy tervezők New York-i Fashion Weeken felvonultatott 2013-as őszi–téli kollekcióit megtekinteni. A rendezvénysorozat február 8-án kezdődött el a hólepte amerikai nagyvárosban, az egyik nyitóakkordjának számító amfAR jótékonysági gálára pedig a kritikusok szerint már eleve olyan estélyikben érkeztek a hírességek, amilyenekben nemcsak a divathét kifutóin, hanem a közelgő Oscar-gálán is megállták volna a helyüket. Az est legjobban öltözött vendégei közé a fekete, mélyen dekoltált Michael Kors-ruhát viselő Heidi Klumot és az angyali külsőt öltő Ashley Greene-t sorolták, aki Giambattista Valli egyik fehér kreációját választotta. Crystal Renn modell sem maradt észrevétlen a bulin, szigorú tekintetéhez egy vérvörös Zac Posen-ruhát választott, így már egész jó eséllyel indult a legdrámaibb külső címért.

Dögös vörös és férfias ruhák a New York-i divathéten

Az idei divathét favoritja a piros volt, s ez a szín a legtöbb tervező kollekciójában felbukkant, sőt a New York Fashion Week kezdő, The Heart Truth show-ján óriási mennyiségben. Minka Kelly színésznő, Kelly Osbourne műsorvezető, Kim Kardashian húgai, Kylie és Kendall Jenner, anyjuk, Kris Jenner, Toni Braxton énekesnő és Gabrielle Douglas olimpikon ezúttal modellként lejtettek végig a kifutókon, mégpedig egytől-egyig pirosban.

Dögös vörös és férfias ruhák a New York-i divathéten

 

A Herve Leger by Max Azria idén sem hagyta otthon a védjegyének számító bandage ruhákat, amiket a változatosság kedvéért bonyolult gyöngyfűzéssel frissített fel és bőrlegginsszel párosított. A tervező itt főként a fekete, fehér és krémszínekből dolgozott, de itt-ott megjelent azért a bordó és a malachitzöld is. Azért itt is akadt egy-két extrém, már-már túl szexi darab, amilyet kevés alkalomra tudunk elképzelni. Ilyen volt egy, a hasat szabadon hagyó csillámos felső, buggyos nadrággal és baseballsapkával megbolondítva, amit mi legfeljebb a bevállalós ízléséről ismert Rihannán tudunk elképzelni.

Dögös vörös és férfias ruhák a New York-i divathéten

Pasis sikk Alexander Wangtól és Victoria Beckhamtől

Alexander Wang idén is feszegette a határokat, többek között egy szőrméből készült bokszkesztyűt is sikerült a „deszkákra állítania”, ami már egy szupercsinos modellen sem festett túl meggyőzően, utcai viseletként pedig szinte képtelenek vagyunk elképzelni. Wang kicsit futurisztikusra sikerült ruháin azért felismerhető a mester kézjegye, a ruhák többsége ugyanis a férfias sikk mezsgyéjén mozog, a színeket tekintve pedig főként a szürke, fekete és fehér triónál marad, néha egy kis pirossal vegyítve őket.

Dögös vörös és férfias ruhák a New York-i divathéten

Az idei év egyik legnagyobb durranása a New York Fashion Weeken Victoria Beckham androgün, vagyis férfiasan nőies kollekciója volt. A kifejezetten vékony, csontos, bármiféle idomokat nélkülöző női alkatot középpontba állító, divatdiktátorrá vált egykori focistafeleség azt nyilatkozta, hogy az általa megálmodott ruhák tervezésénél a brit gyökereiből merített. Rengeteg fekete és karamellszínt láthattunk tőle, férfias szabásvonalakat, térd alatti szoknyákat, női szmokingkabátokat. Victoria show-ján az ismerős arcok között nemcsak a férjét láttuk (ő kislányukkal, Harperrel repült New Yorkba), hanem az első sorban ülő divatnagyasszonyt, az amerikai Vogue szerkesztőjét, Anna Wintourt is.

Dögös vörös és férfias ruhák a New York-i divathéten


Rocker díva és a pink

Valóságos szín- és mintaorgiával kárpótolta a vibrálásra vágyó divatimádókat a DVF mögött megbújó tervező, Diane von Furstenberg kollégái férfias alkotásai miatt. Élénk rózsaszín blézerrel, szűk nadrággal, nyakba kötős vibráló türkizszínű lenge ruhával, aranydzsekivel, nyúlszőrme mellénnyel vagy éppen szűk szabású, pink-burgundivörös ruhával küldte ki modelljeit a kifutóra a „Glam rock” nevű show alatt. És hogy milyen is szerinte a nő, aki az ő ruháit hordja majd a következő őszi–téli szezonban? „Egy rocksztár, akinek önmaga a múzsája, a barátai pedig a ruhái. Az élet pedig egy jó buli számára” – nyilatkozta a tervezőnő, akinek bemutatóján Olivia Palermo valóságshow-hősnő, Coco Rocha szupermodell és Chelsea Handler amerikai médiasztár is kíváncsi volt.

Dögös vörös és férfias ruhák a New York-i divathéten

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top