Öltözködjünk

Neked sem tilos a csíkos!

2013 legtrendibb mintája a fekete-fehér csíkozás. Akkor is nyugodtan hordhatod, ha nem vagy modellalkat. Elmondjuk, hogyan.

Ami csíkos és fekete-fehér, az az előttünk álló tavaszi–nyári szezonban kétségkívül szuperdivatos lesz. Ezen belül az irányzat szabad kezet ad a csíkok vastagságát, sűrűségét és irányát illetően, ezt pedig érdemes kihasználni némi „trükközésre”. Az ügyesen megválasztott csíkos ruhadarabokkal ugyanis klasszul korrigálhatod optikailag a tested tökéletlenségeit. Mert a csíkos igenis mindenkinek jól áll.

170 centi alatt

 

Senkinek sem tilos a csíkos!

A  170 centi alatti nőket általában óvni szokás a széltében csíkos holmik viselésétől, hiszen azok még inkább „összenyomják” az alkatot. A hosszában futó csíkozást viszont mintha direkt az alacsonyabbaknak találták volna ki. Gyakorlatilag bármilyen hosszanti csíkozású holmi előnyös, de a legjobban a mini vagy minivel/sorttal kombinált darabok, illetve a hosszában csíkos, szűk szabású nadrágok magasítanak. Ahhoz, hogy elkerüld a rabruhahatást, törd meg valamivel a csíkos minta egységességét, például csíkos felsőt egyszínű nadrággal, csíkos nadrágot egyszínű felsővel vegyél fel, csíkos kosztümhöz pedig válassz egyszínű topot!

Kis mell

 

Neked sem tilos a csíkos!

Abban az esetben, ha a mellméretedet szeretnéd optikailag növelni, a horizontális, illetve a ferde, valamint a szabálytalanul csíkozott modellek lesznek a barátaid. A bővebb, lágy esésű felsőrészek eleve erősítik a felsőtest, illetve a mell vonalát, amire a felsorolt csíkozások rásegítenek. Ha viszont jobban szereted a szűkebb felsőket, mindenképp széltében csíkos modellt válassz, melyet hosszanti csíkozású vagy egyszínű, egyenes vagy szűk szabású alsórésszel kombinálhatsz a leghatásosabban.

Sovány, fiús alkatra

 

Neked sem tilos a csíkos!

Ha túlságosan sovány és/vagy fiús az alkatod, jól állhatnak a húszas éveket idéző, egyenes vonalú, a derekat – illetve annak „hiányát” – és a csípőt jótékonyan elrejtő ruhák, széltében futó csíkozással. Persze nem tilos a derekat hangsúlyozó szabásvonal sem: ebben az esetben a ruha szintén legyen széltében csíkos, a szoknya vagy szoknyarész pedig bővülő vagy merevebb tulipán szabású, így a derekad vékonyabbnak látszik majd.

Széles csípő

 

Neked sem tilos a csíkos!

Széles csípőd optikailag keskenyebbnek látszik, ha felülre vastag, horizontális csíkozású felsőt, alulra pedig széltében vagy hosszában sűrűn csíkozott szoknyát veszel fel, de direkt neked készülnek a homokóraruhák csíkos változatai is. Ha a széles csípődhöz pocak is társul, a legegyszerűbben egy fekete, derékfodros szoknya alá rejtheted el, amihez kiválóan passzol egy széltében csíkos felső. Ha mellben is erősebb vagy, akkor a vékony, sűrű csíkozás a legelőnyösebb, viszont ha közepes vagy kicsi a mellméreted, akkor a szélesebb, hangsúlyosabb csíkozás a neked való.

Telteknek

 

Neked sem tilos a csíkos!

Telt alkattal is simán bevállalhatod a csíkos holmik viselését. Számodra a vékonyabb horizontális, illetve a sűrű, V alakú csíkozás a légtutibb választás. Ha arányosan telt vagy, jól állhatnak a mellkason és derékban szűkebb, bővülő szoknyarésszel ellátott ruhák, illetve szettek, valamint a derékfodros felsők nadrággal vagy ceruzaszoknyával. Ha a felsőtested erősebb, a fentről lefelé szűkülő, laza topok és tunikák a neked valók, melyeket sötét nadrággal érdemes kombinálnod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top