nlc.hu
Öltözködjünk
Trendles: Berecz Vanda táskatervező

Trendles: Berecz Vanda táskatervező

Új sorozatunkban mindig egy fiatal magyar tervező munkásságát mutatjuk be. A kérdések mindig ugyanazok, de a válaszok nagyon különbözőek. Fogadjátok szeretettel a Trendles első dizájnerét, Berecz Vandát.

Berecz Vanda a MOME bőrtárgytervező szakán diplomázott 2011-ben, jelenleg divattervezést hallgat. Saját műhelyét alig két éve alapította, pályája indulásához a kezdő lökést a még ugyanebben az évben meghirdetett Gombold újra! Pályázat adta, ahol két pályamunkával is szerepelt. MOTIVA táska kollekciója friss, izgalmas, technikailag kivételesen magas színvonalú, sőt véleményünk szerint az utóbbi évek egyik legjobb öltözékkiegészítője. Minket már jó ideje lázba hoztak ezek a pasztell és élénk tónusokban egyaránt kapható táskák, az pedig, hogy minden modell nevét és formáját egy-egy olyan csodás virág ihlette, mint a kála vagy a tulipán, már csak hab a tortán.

Trendles: Berecz Vanda

– Jelenleg min dolgozol?
– Most is több dolog fut párhuzamosan: idén is indultam a Gombold újra! pályázaton, ahol sikeresen bejutottam a második fordulóba, emellett kísérletezem az új táskakollekcióm technológiai megoldásaival, és folyamatosan gyártom a kereskedelmi forgalomban kapható kollekcióm darabjait.

– Kik a példaképeid?
– A kortársaim, egyetemi csoporttársaim, akikkel egyszerre kezdtük, és fej-fej mellett haladva építgetjük a saját kis márkáinkat. Hagyományos értelemben vett példaképem nincs, nagyon jó volt az osztályközösség, kialakult egyfajta pozitív versenyszellem és végig nagyon húztuk egymást fölfelé.

Trendles: Berecz Vanda

– Milyen sikereket értél el eddig? Mire vagy a legbüszkébb?
– Legnagyobb szakmai sikeremnek eddig a tavalyi Magyar Formatervezési Díjon való szereplésemet tartom, ahol MOTIVA kollekcióm egyik darabja bekerült a kiállított pályamunkák közé.

– Mi inspirál?
– Leginkább az, amikor boldog vagyok, ilyenkor szinte bármilyen apró dolog a közvetlen környezetemben nagy hatással tud lenni rám. Ha konkrétabb inspirációs forrást keresünk, akkor valahol az origami és az építészet táján lehetne keresgélni.

Trendles: Berecz Vanda

– Hogyan jellemeznéd magad tervezőként?
– 50 százalék líraiság, 50 százalék matematika. Mindig egy előre alaposan átgondolt koncepció alapján tervezek, és ehhez a koncepcióhoz végig tartom magam, még akkor is, ha ezzel csak a saját dolgomat nehezítem.

– Kiknek készülnek a tárgyaid?

– Azoknak, akik szeretik az igazán különleges, igényes kivitelezésű, szép tárgyakat, még akkor is, ha azok nem feltétlenül praktikusak.

– Ha kifognád az aranyhalat, milyen munkát kérnél tőle?
– Kis változtatásokkal pont ugyanazt, mint amit most csinálok: végre a saját műhelyemben dolgozhatok, ahol nagyon jó a társaság, és saját magam osztom be az időmet.

– Hogyan látod magad és a márkád 5 év múlva?
– Szeretném, ha ez a műhely egy igazi kis manufaktúrává nőné ki magát, ahol a hangsúly a mesterségbeli tudáson és a minőségi designtárgyak előállításán lenne. Egy nyitott műhely az álmom, mind szellemi, mind manufakturális értelemben.

– Hol találkozhatunk a munkáiddal?
– Rendszeres résztvevője vagyok a WAMP design vásárnak, de személyesen találkozhatnak velem az érdeklődők a Heinrich Alkotói Szinten, ahol dolgozom.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top