Öltözködjünk

Luxus miniben – Babaház egy Porsche áráért

A kézműves babaházak a magyar piacon még nem ismertek, de Angliában és az Egyesült Államokban nagyon divatosak, a legigényesebb darabokért akár egy luxuskocsi árát is elkérik.

A gyűjtők a lakás díszeként tekintenek a babaházakra, gyakran az évszaknak vagy ünnepnek megfelelően váltogatva a berendezésüket. A műfaj egyetlen itthoni képviselője Skultéti Orsolya, a babaházépítés aranykoszorús mestere, a szakmában azonban inkább parányi ételkölteményei miatt  elismert. Orsolya ezekben a hetekben minden szabadidejében egy neves nemzetközi babaház-kiállításra, a londoni Kensington Dollshouse Festivalra készül. Legújabb ételkollekcióját fogja a szakma rangos eseményein meghívott vendégként bemutatni.

A második világháború előtt a magyar gyerekszobákban is gyakori volt a babaház, mely a háztartási feladatok játékos elsajátításában segített a gyerekeknek.
A második világháború előtt a magyar gyerekszobákban is gyakori volt a babaház, mely a háztartási feladatok játékos elsajátításában segített a gyerekeknek.

A művész kedveli a francia eleganciát és a patinás shabby chic stílust.
A művész kedveli a francia eleganciát és a patinás shabby chic stílust.

A tökéletes illúzió megteremtése nemcsak kézügyességet és kreativitást, hanem képzőművészeti és történelmi tanulmányokat és számtalan kézműves szakma ismeretét igényli.
A tökéletes illúzió megteremtése nemcsak kézügyességet és kreativitást, hanem képzőművészeti és történelmi tanulmányokat és számtalan kézművesszakma ismeretét igényli.

Olykor egész jeleneteket vagy az étel készítésének fázisait mutatja meg miniatűr méretekben. Itt reggeli készül.
Olykor egész jeleneteket vagy az étel készítésének fázisait mutatja meg miniatűr méretekben. Itt reggeli készül…

És desszertként sárgabarackos süti.
…és desszertként sárgabarackos süti.

A Fogadó az odaadó parasztlányhoz konyhájában például egy lakoma előkészületeit láthatjuk.
A Fogadó az odaadó parasztlányhoz konyhájában például egy lakoma előkészületeit láthatjuk. További képek itt!

 Más kaliberben gondolkodnak a világ gazdagjai: íme a világ 5 legdrágább luxusingatlana!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top