Öltözködjünk

Ruhamustra a MET-gálán – Celebnőből nem lesz punk

Anne Hathaway kiszőkült, Madonna barna lett, Beyoncé pedig saját ruhauszály-igazítót bérelt, majd pedig közös erővel megcsúfolták a punk stílust.

Punk: káoszból a divatba – idén ezzel a címmel rendezte meg a Metropolitan Múzeum Divatintézete és az amerikai Vogue magazin az éves divatgáláját, a világ egyik legjelentősebb divateseményét. A meghívottaknak a témához illően punk stílusban, mégis elegánsan kellett volna felöltözniük. Elvileg.

Valamilyen egészen érthetetlen oknál fogva hírességek sora húzott fehér vagy ezüstös árnyalatú estélyit, mintha legalábbis az ő meghívójukban a menyasszonyi, nem pedig a punk stílust jelölték volna meg dress code-ként.

Sienna Miller legalább egy szegecselt bőrdzsekit felkapott a maga menyasszonyi ruhája fölé…

Ha punk, akkor necc – képviselte a másik, meglehetősen sztereotip végletet Miley Cyrus, Jessica Biel és Madonna is. Ha mástól nem, a popdívától ennél azért többet vártunk volna.

Beyoncé egy függönykárpitra hajazó Givenchy-kreációban jelent meg, melyhez egy uszályigazító fiút is felbérelt, aki az énekesnőt árnyékként követve rendezgette a ruha uszályát, hogy az minden pillanatban tökéletesen álljon.

Nem gondoltuk volna, hogy valaha is összeöltözve látjuk majd Anna Wintourt, az amerikai Vogue főszerkesztőjét, és Kim Kardashiant, ám ezen az eseményen sajnos ez is megtörtént.

Ginnifer Goodwin, Katy Perry és Elizabeth Banks flitterekbe borulva rémisztgették a népet.

Ashley és Mary-Kate Olsen minden bizonnyal összetévesztették a punk stílust a hippivel, ebbéli tévedésükben pedig méltó partnerre leltek Elle Fanning személyében.

Sarah Jessica Parker az est egyik legstílusosabban öltözött sztárja volt Giles Deacon-ruhájában és punktaréjra emlékeztető fejdíszével. A bugyivillantás viszont stílustalan és borzasztó unalmas.

Akadtak azért néhányan, akiknek sikerült az esemény színvonalához és a dress code-hoz egyaránt alkalmazkodniuk. Rosie Huntigton-Whiteley, Kate Beckinsdale, Christina Ricci és Cara Delevigne méltatlanul pocsék mezőnyben lettek a gála legjobban öltözött résztvevői.

Az idei „különdíjas” pedig egyértelműen Anne Hathaway, aki platinaszőkére festett hajával és rafináltan áttetsző, mégsem ízléstelen ruhájában egyszerre volt meglepő, merész és elegáns.

 

A képek forrásai: Northfoto,  Daily Mail, Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top