Öltözködjünk

Trendles: íme, a Lokalwear legújabb kollekciója

Bruna Seve Patko turistaként jött hozzánk, de az ország hangulata itt tartotta... Mi pedig nem bánjuk, hiszen neki köszönhetjük a Lokalwear márkát. Ismerd meg a legújabb kollekciót!

Vajon mi köti össze Budapestet, Rio de Janeirót, New Yorkot, Kalocsát és Mezőkövesdet?
A brazil származású, törékeny, mindig mosolygós divattervező, Bruna Seve Patko, akit először turistaként, később már budapestiként olyannyira elvarázsolt a magyar folklór sokszínűsége, hogy alig három évvel ezelőtt saját divatmárkát alapított Lokalwear néven. A brand termékei a hazai tradicionális mintakincset helyezik új kontextusba, teszik divatossá és viselhetővé. A kollekciók egy-egy tipikusan magyar motívumot emelnek ki, értelmeznek újra, legyen szó kézzel készült kalocsai csipke nyakláncokról, matyó motívumokat formázó műanyag fülbevalókról, vagy éppen fantasztikus hímzésmintákkal nyomott pólókról. A Lokalwear Richelieu kollekciójának legújabb darabjai május 26-án vasárnap a WAMP design vásáron mutatkoznak be az Erzsébet téren és itt, a Trendles című sorozatunkban.

Trendles: íme a Lokalwear legújabb kollekciója

– Jelenleg min dolgozol?
– A következő kollekcióhoz gyűjtök anyagot, s egy ideje már előkészítem a márka külföldi terjeszkedését is.

– Kik a példaképeid?
– Ha a divatvilágban keresgélek, nagy rajongója vagyok Miuccia Pradának, aki mindig a maga útját járja, Estée Lauder pedig számomra egy fantasztikus üzletasszony.

Trendles: íme a Lokalwear legújabb kollekciója

– Milyen sikereket értél el eddig? Mire vagy a legbüszkébb?
– A legújabb Richelieu-kollekciónk nagyon sikeres. A legbüszkébb mégis arra vagyok, hogy egy olyan csapatot építettünk fel, amely egy közös célért képes szenvedélyesen együtt dolgozni.

– Mi inspirál?
– Szeretek különféle emberekkel beszélgetni, izgalmasnak találom a kultúrák sokféleségét, az építészetet, a művészet legkülönbözőbb ágait, de a meghökkentő vagy váratlan élmények, apróságok is komoly hatással vannak rám.

Trendles: íme a Lokalwear legújabb kollekciója

– Hogyan jellemeznéd magad tervezőként?
– Inkább egyfajta tolmácsként tekintek magamra, aki meglátja a szépséget és a lehetőséget olyan dolgokban is, amelyek felett mások talán elsiklanak. Igyekszem ezeket dolgokat újragondolni, tárgyakba önteni, s így új értéket teremteni.

– Kiknek készülnek a tárgyaid?
– Kíváncsi és magabiztos nőknek, olyanoknak, akik szeretik a divatban a különleges és egyedi dolgokat, fontos számukra, hogy olyan holmikat vegyenek, amelyeknek történetük van.

Kattints a további képekért!
Kattints a további képekért!


– Ha kifognád az aranyhalat, milyen munkát kérnél tőle?

– Arra igazán vágyom, hogy azok, akik részt vesznek a Lokalwear fejlesztésében, úgy érezzék, hogy tehetségükkel nem csupán egy márka fejlődéséhez járulnak hozzá, de saját személyes sikerként éljék meg a közös munkát.

– Hogyan látod magad és a márkád öt év múlva?

– Teljesen új területeket is szeretnék felfedezni, kipróbálni. Olyan dolgokat szeretnék megmutatni a Lokalwearrel, amelyek ma még túl távolinak vagy egzotikusnak tűnnek.

– Hol találkozhatunk a munkáiddal?

– Elsősorban a saját stúdiónkban Budapesten, de jó néhány üzletben is jelen vagyunk, a WAMP designvásáron is rendszeresen kiállítunk, s gőzerővel dolgozunk a külföldi terjeszkedésen is.

Kattints a részletekért!
Kattints a részletekért!


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top