Öltözködjünk

Nagy fülgyűrűkörkép

A fülgyűrű újra hatalmas divat, és máris annyifélét kapni belőle, hogy könnyen a bőség zavarába eshetsz. Segítünk választani.

Az idei nyár legfelkapottabb divatékszere a fülgyűrű. A kiegészítő ráadásul nem csupán hogy velünk marad majd az őszi–téli szezonra, de egyre trendibbnek számít, vagyis ha alapvetően tetszik ez a kiegészítő, megéri beszerezned egyet.

Nagy fülgyűrű körkép

Az ékszer- és bizsuboltokban, illetve a legismertebb divatmárkák ékszeres szekcióiban már nálunk is viszonylag nagy választékban kaphatók fülgyűrűk, de ha ezeknél egyedibbre vágysz, magyar ékszerkészítők kollekcióiban is találhatsz szebbnél szebb darabokat.

Fekete, sima, egygolyós, kétgolyós: Claire’s; hullámos: Wire and Bead (Meska); vörösréz: Kricsár Annamária (Meska)
Fekete, sima, golyós: Claire’s; hullámos: Wire and Bead (Meska); vörösréz: Kricsár (Meska)

 

A fityegő vagy lánc nélküli fülgyűrű az ékszer legpraktikusabb változata, hiszen a kosztümös irodai és a nagyon elegáns alkalmi viseleteken kívül szinte mindenféle öltözékhez illik. Lehet teljesen sima vagy hajlított, hullámos és díszíthetik golyócskák is. Hordhatod a fülszegély közepére vagy felső harmadára rögzítve is, akár magában, vagy ami most még divatosabb, az egyszerűbb darabokból akár két-három egyformát is, egymás alatt. Mutatósak akár fülbevaló nélkül is, de ezekhez a fülgyűrűkhöz a pici pontfülbevalótól kezdve a hosszabb, díszesebb darabokig szinte bármilyen fülbevalót felvehetsz, ügyelve arra, hogy színben, stílusban azért passzoljanak egymáshoz.

Ezüst: Wire and Bead; fekete, sárgaréz: Karmazsin
Ezüst: Wire and Bead; fekete, sárgaréz: Karmazsin

 

Ezek – a többnyire hajlított drótból – készült, hosszúkás darabok a fityegő nélküli fülgyűrűk hangsúlyosabb változatai. Nagyjából a fülszegély középvonalától a fülcimpáig futnak, így abba a fülbe, amelyiken hordod, fülbevaló már nem kell, és a másikba is elég egy egyszerű, színben a fülgyűrűvel harmonizáló pontfülbevalót tűznöd.

Tollas: Claire’s; gyöngyös: Wire and Bead
Tollas: Claire’s; gyöngyös: Wire and Bead

 

A fityegővel ellátott fülgyűrűk legvisszafogottabb változata, amikor csak magáról a gyűrűről lóg le valamilyen díszítés, viszont fülbevaló nem kapcsolódik hozzá. Ezek a modellek még mindig viszonylag kényelmesek és ha nem kell szigorú dress code szerint öltözködnöd, akár hétköznapi szettjeidhez is felveheted őket. A kevesebb több jegyében az ilyen fülgyűrűket lógós fülbevalókkal ne, csak semlegesebb pontfülbevalókkal kombináld.

Szegecses: Bershka, ezüst tollas: Claire’s; rózsaszín-ezüst tollas, csillagos: Bijou Brigitte
Szegecses: Bershka, ezüst tollas: Claire’s; rózsaszín-ezüst tollas, csillagos: Bijou Brigitte

 

Amikor a fülgyűrű legutóbb, nagyjából egy évtizede utoljára divat volt, a fülbevalóban végződő, láncos darabok számítottak a legmenőbbek. A fülgyűrűtrenddel természetesen ezek is visszatértek, szolidabb és merészebb verziókban egyaránt. Az ilyen fülgyűrűket óvatosan viseld, mivel a láncok beakadhatnak. A hosszú fülbevalók ezekhez sem illenek, bőven elég a füledbe a fülgyűrűről lelógó lánc. Egyes modelleket szettben árulnak, vagyis nemcsak a fülgyűrűs fülbevalót kapod, hanem egy hozzá tökéletesen passzoló, a másik füledbe való pontfülbevalót is.

Fésűs, leveles, sötétszürke szegecses: Bijou Brigitte; láncos: Wire and Bead
Fésűs, leveles, sötétszürke szegecses: Bijou Brigitte; láncos: Wire and Bead

 

Szuperdivatosak azok a fülgyűrűk – pontosabban „fülrevalók” – is, melyeket nem a fülszegélyen, hanem a fül mögött kell rögzíteni. Ezen belül léteznek a fülre simuló, láncos, sőt a hajban rögzíthető változatok is. Az utóbbi modellek kontyba fogott frizurával mutatnak jól (lásd fentebb az első képet is), de lényegében az összes ilyen ékszer megkívánja a feltűzött vagy fiúsan rövid hajat. Ez a típusú olyannyira karakteres, hogy azon a fülön, amelyiken rögzítve van, egyáltalán nem, de a másikon is csak egy pici pontfülbevalót visel el. Egyértelműen buliba való viselet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top