Öltözködjünk

Így hordd a mokaszint!

Meguntad a balerinacipőt? Cseréld le mokaszinre!

A mokaszin szuperdivatos és nem elhanyagolható módon kényelmes lábbeli, viszont tény, hogy a középkorú, német turistanők tipikus viseleteként van beskatulyázva. Érdemes azonban ezt újragondolni, ugyanis ez a lábbeli kifejezetten csinos, fiatalos szettekben is működik, és akár az unalomig hordott balerinacipőket is kiválthatjuk vele.

Mokaszin: Zara, felső: Pull & Bear, farmer: Mango, táska: KlassDSign, ékszerek: Vadjutka
Mokaszin: Zara, felső: Pull & Bear, farmer: Mango, táska: KlassDSign, ékszerek: Vadjutka

Egy natúr színű mokaszin és egy farmernadrág párosítása nagyon sokféle öltözék alapját képezheti. Ilyen például ez a nyári összeállítás virágos felsőrésszel, hozzáillő, bájos ékszerekkel és farmertáskával.

Mokaszin: DonaNova, top: Heavy Tools, sort: Mango, táska: SuziArtBag, fülbevaló: frufru777 (Meska)
Mokaszin: DonaNova, top: Heavy Tools, sort: Mango, táska: SuziArt, fülbevaló: frufru777 (Meska)

Ha szereted az élénk színeket, mokaszinból is választhatsz ilyet, hiszen ezek a sportosabb modellek is nagyon divatosak. Sorttal vagy háromnegyedes nadrággal kombinálva érvényesülnek leginkább, és nagyon lényeges, hogy a szett legalább egy, de inkább több elemének színe egyezzen a lábbeli színével.

Mokaszin: Marks & Spencer, felső: Esprit, sort, ékszerek: Mango, táska: Zara
Mokaszin: Marks & Spencer, felső: Esprit, sort, ékszerek: Mango, táska: Zara

A mokaszin elegáns viselethez szintén alkalmas lehet: egy megfelelően megválasztott darab – mint például ez a fényes hüllőbőrutánzattal díszített velúr modell – akár magas sarkú helyett is bevethető. Olyan esetben, amikor az öltözékünkben egy-egy feltűnő, bevállalós holmi is szerepel, mint például ez a csillogó, flitteres sort, egy magas sarkú cipő már sok lehet, közönséges hatást kelthet, egy konszolidált mokaszin azonban éppen megfelelő választás. Harmonikusan illeszkedik az alkalmi szettbe, ugyanakkor nem tesz rá egy lapáttal.

Mokaszin: Buffalo, ruha: Mango, táska: Vehrdesign, ékszerek: Tündérműhely (Meska)
Mokaszin: Buffalo, ruha: Mango, táska: Vehrdesign, ékszerek: Tündérműhely (Meska)

A mokaszint persze nemcsak nadrággal, de egyberuhával vagy szoknyával is viselheted. Ez a fehér, makkos mokaszin jól illik például egy matrózcsíkos ruhához. Ha pedig már matrózstílus, ehhez igazítottuk a táskát és az ékszereket is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top