Öltözködjünk

Iskolakezdés – a nagy táska- és tolltartóvadászat

Praktikusság és kényelem kontra szín és minta. Minden szülő és gyerek rémálma az iskolakezdésre való felkészülés. Ütköznek az érdekek, a gyereknek trendi kell, Ben 10-es legyen legalább, különben az egész semmit sem ér, az anyuka tartósat akar, apuka pedig inkább nem szól bele. Ismerős?

Így válassz iskolatáskát!

1. Ne legyen nehéz!

2. Legyen tartása az anyagnak és a formának is, hogy ne lötyögjön és a füzetek se gyűrődjenek meg benne.

3. Egyértelmű okokból legyen tartós, akár több évig is bírja, de legalább bizonyosodjunk meg arról, hogy többéves garanciát adnak hozzá.

4. Fontos a trendi szín és a meseminta (a gyereknek), de óvatosan bánjunk a világos színekkel, a legtöbb hátizsák nem mosható mosógépben.

5. Méretek! Legalább 19 L belméretű legyen, ennél kisebbe nehezen fér bele az iskolai felszerelés.

6. Legyen rajta fényvisszaverő felület!

7. Praktikus, ha sok apró rekesz van rajta, kulacstartó, pénztartó stb.

8. Figyeljünk az alkatrészek, pl. cipzár, csat minőségére is. Ezek könnyen tönkremennek, és általában nehéz pótolni.

9. A sporttáska nem iskolatáska! Bár elég divatosnak számít a nagy sportmárkák hátizsákjait hordani iskolába, főleg idősebb diákoknál, ezek a táskák sokkal kisebb terhelésre lettek kitalálva.

10. Készüljön vízálló anyagból!

A tolltartó legalább annyira fontos része az iskolai felszerelésnek, mint a táska maga. Sok fazonból és anyagból választhatunk, nézzük, melyek a legnépszerűbbek!

Megnézem
Összes kép (1)
Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top