Öltözködjünk

Így legyél te a femme fatale!

Vamp. Erotikus megjelenésével a szenvedélyeket felkorbácsoló, de józan, hideg, számító nőtípus. Ő a femme fatale.

Bloggerünk cikkét olvashatjátok a vamp ikonok életéről.

 

Így legyél te a femme fatale

 

Az 1920–30-as években az immár emancipált nő forradalmasította öltözködését, viselkedését, kiszabadította magát a társadalmi konvenciók fogságából. Ehhez sajnos az első világháború szörnyű hatása adta a legtöbb inspirációt, hiszen az első olyan nagy világégés volt, ahol a nők oroszlánrészt vállaltak azokból a feladatokból, ami addig férfikiváltság volt.

 

Így legyél te a femme fatale

 

Ez a férfias szerep volt hatással a 20-as évek flapper stílusára, illetve teret nyitott ahhoz, hogy a nők a hagyományos feleség- és anyaszerepből kitörjenek és önálló karriert építhessenek.

 

Így legyél te a femme fatale

Mivel a 20-as, 30-as évek robbanásszerű technikai fejlődésének hála, a némafilmet gyorsan felváltotta a hangosfilm, a mozi mint szórakozás nagyon népszerűvé vált. A fiatal lányok rajongtak a filmcsillagokért, s örömmel utánozták stílusukat, gondolván, hogy így számukra is megadatik az a csillogás, ahogy akkor (és most is) a sztárok élték mindennapjaikat.

 

Így legyél te a femme fatale
 

Tudj meg többet a vamp ikonok életéről, Karády Katalinról, Marlene Dietrichről és Madonnáról! Kattints a Budoir a butikomban blogra.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top