Öltözködjünk

A blézer ezer arca – variációk nagy méretben is

Minden nő ruhatárában vannak kötelező darabok. Igen, ilyen a blézer is. De hogyan is válasszunk szint, anyagot és szabást?

Én magam sokáig nem rajongtam ezekért a kiskabátokért, de mára a ruhatáram fő darabjaivá léptek elő. Egy jól szabott, jó anyagú és színű blézer rendkívüli módon fel tudja dobni egész megjelenésünket. Nemcsak praktikus, kényelmes ruhadarabként, hanem egyúttal remek kiegészítőként is funkcionálhat. Ehhez szeretnék most néhány ötletet adni.
Aki eddig netán húzódozott volna,  javaslom, tegyen próbát. Meg fogja látni, hogy mennyire sokoldalúan használhatóak! – írja bloggerünk.

A blézerekre vonatkozóan ugyanazok a szabályok érvényesek molett testalkat esetén, mint a többi ruha esetében is. Ha mellben erősek vagyunk, inkább sötétebb, letisztult szabású, fodroktól, feltűnő flitterektől, csillogó gomboktól mentes darabokat válasszunk. Ha mellbőségünk nem túl nagy, kicsit tágabbak a határaink. Bátran válasszunk színes, akár kisebb mintával nyomott darabokat is. Körte alkatúaknál egy sötét szoknya vagy nadrág kombinációjával hihetetlenül előnyösen tudja kiemelni a felsőtestet, így elvonva a figyelmet a vastagabb combokról.

A szabásvonalat tekintve teltebb alkat esetén kötelező, hogy derékban karcsúsított fazonú legyen, ellenkező esetben zsákszerű hatást kelt, és nem emeli ki a derekat, így az összképet nagyon el tudja rontani, mert a testet  egy tömbként fogja láttatni.

Hosszát tekintve a szabály mindössze annyi, hogy alacsony testmagasság, rövid lábak esetén semmiképpen ne válasszunk hosszított fazont. Egyéb esetekben érhet a has alsó vonalától (köldöktől) egészen csípő vonaláig, akár kicsivel alá is.  Több fazont, színt is nyugodtan fel lehet próbálni ez egy rendkívül jól használható, igazi multifunkcionális ruhadarab!
Igyekeztem ismét színek szerint csoportosítani az ötleteket. Őszintén remélem, hogy válogatásomból sokaknak sikerül inspirációt szerezniük, és a tavasszal együtt hamarosan a színek is beköszöntenek majd!

A vidám kékek
Körte alkatúak esetében egy sötétebb nadrággal vagy szoknyával bátran hordhatóak ezek a vidám, élénk színű blézerek. Jól látszik, hogy több fazon is előnyös lehet. Ahhoz mérten, hogy milyen színű felsővel variáljuk (akárcsak egy egyszerű, egyszínű pamut felsőt is vehetünk alá), többféle hatást is elérhetünk a laza fiatalostól egészen az irodai stílusig.

A blézer ezer arca - variációk nagy méretben is

 

Az élénk sárgák
Igazán vidám,fiatalos, bevállalós választás, akár fehérrel, akár feketével. Tipikusan körte alaknál akár még egy csíkos felsőt is elbírhat. Ilyenkor ugyanis nyugodtan erősíthetjük optikailag a felsőtestet. Ennél is látszik, hogy szabástól és aláöltözéstől függően eljuthatunk a könnyed fiatalos “csajos” stílustól egészen a bulizós “partyarc” hatásig.

A blézer ezer arca - variációk nagy méretben is

 

A csajos rózsaszínek
Egy pink felsőrésszel egyszerűen nem lehet elbújni a világ elől. Világos vagy sötét nadrággal, szoknyával variálva számos stílust magunkra ölthetünk.

A blézer ezer arca - variációk nagy méretben is
 
További színek a 40 és annyi blogon.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top