Öltözködjünk

Magyar dizájner táskáját hordja a Szex és New York sztárja

Ki gondolta volna, hogy a világ leghíresebb celebritásai a fontos partikon nem jelenhetnek meg olyan minaudiere nélkül, melyet egy magyar származású hölgy, Leiber Judith tervezett? A világ legluxusabb és még annál is luxusabb esti dizájner kis táskái ezek.

Leiber Judith, a világhírű minaudiere tervező

Leiber Judith 1921-ben Budapesten született Pető Judith néven.  Ő volt az első nő, aki csatlakozott a táskakészítők céhéhez. Zsidó származásúak lévén, a II. világháború elől először Svájcba, majd onnan Amerikába menekült a család. Judith a táskagyártó cégeknél eltöltött hosszú évek után, 1963-ban megalapította saját vállalkozását. Különleges kis táskái, melyet gondos kézimunkával készítenek a mai napig, s gazdagon díszítik kristályokkal, sajátos motívumvilágúak, visszatérő témái az állatok, nagyon hamar státuszszimbólummá vált. Egy-egy kis táska ára átszámolva 400 ezer és másfél millió is lehet.

 

De mi is az a minaudiere?

A kis esti táskát, ami egy önálló ékszer is egyben, az 1930-as évek elején Charles Arpelsnek, a Van Cleef & Arpels cégnek tulajdonítják. Természetesen ékszerészek, houte couture tervezők is hoztak létre saját modelleket. Az igazán kiművelt darabokban tökéletes rekeszeket alakítanak ki a rúzsnak, púdernak, kulcsnak, vagyis a legfontosabb apróságoknak, aminek alapvetően ott kell lennie minden nőnél.

Leiber Judith, a világhírű minaudiere tervező
 
Leiber Judith, a világhírű minaudiere tervező

 

Természetesen a Szex és New Yorkból sem maradhatott ki,  az egyik epizódban Carrie Bradhsaw a Judith által tervezett  kis táskát szorongatja.

De például Sarah-Jessica Parker is előszeretettel hordja a kis táskát.

A teljes cikkért és még több képért látogasd meg Budoir a butikomban blogot.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top