Öltözködjünk

Így válaszd ki a megfelelő méretű melltartót!

Egyes felmérések szerint a nők 80 százaléka rossz méretű melltartót hord. Ez minden szempontból elgondolkodtató adat, hiszen egy rosszul kiválasztott melltartó nem pusztán esztétikailag ront a megjelenésünkön, de hosszabb távon akár egészségügyi problémákhoz is vezethet.

A leggyakoribb panaszok a melltartóval kapcsolatban

Ha a következő kérdések bármelyikére is IGEN a válaszod, nagy eséllyel te sem a megfelelő méretű melltartót hordod.

1. Érezted-e már megkönnyebbülésnek egy hosszú nap végén, amikor végre megszabadulhattál a melltartódtól?
2. Miután leveszed a melltartód, látsz-e a testeden piros vonalat, kidörzsölést, benyomódást?
3. Ha lehajolsz vagy nyújtózkodsz, csinálsz néhány törzsfordítást, meg kell-e igazítanod a melltartód? Elmozdul-e a melled benne?

Te megfelelő méretű melltartót hordasz? A fenti három kérdés a legtipikusabb problémákra világít rá. Vizsgáljuk is meg őket közelebbről!
A jó melltartó észrevétlenül támasztja alá a melleket. Nem szorít, nem dörzsöl, gyakorlatilag észrevehetetlen. Ha egy hosszú nap után megkönnyebbülést hoz megszabadulni tőle, az azt jelenti, hogy nem a megfelelő méretű vagy kosarú darabot választottuk. Ugyanez igaz a melltartó anyagára is. Hosszabb ideig tartó viseléshez kényelmesebb, pamut anyagú melltartókat kell választani, a műszálas, csipke- vagy szaténcsodákat tartogassuk inkább az alkalmakra.

A túl szoros vagy túl tág melltartó egyformán kényelmetlen és káros lehet. Ha túl szoros, akkor irritációt, kidörzsölést okozhat, súlyosabb esetekben akár nyílt sérüléseket, fertőzéseket. Ha nem szellőzik megfelelően és beizzad a bőr alatta, akár gombásodás is előfordulhat. Ezért ha a levételt követően akár a vállpántoknál, akár a hát részénél vagy hónaljban vörös nyomot hagynak, dörzsölnek vagy irritálnak, minél előbb meg kell szabadulni tőlük. Ha a vállpántokat szorosra kell állítani, azt jelenti, hogy az összekapcsoló pánt nem biztosít megfelelő tartást a test körül, és ezt a pántok szorosabbra húzásával próbáljuk kompenzálni.

Hogyan találhatod meg a számodra tökéletes méretet? A teljes cikket a 40 és annyi blogon olvashatod.

Te megfelelő méretű melltartót hordasz?

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top