Öltözködjünk

Így hordd: rakott szoknya felnőtteknek

A rakott – elegánsabban: pliszírozott – szoknyáról gyakran a 40-es, 50-es évek irodistái vagy az iskolai ünneplőruháink jutnak eszünkbe, ám ma már nem csak idősebb hölgyek vagy kislányok hordják 2014 kedvenc szoknyafazonját. Három példát mutatunk.

Laza

Pulóver, szoknya: Mango Cipő: Vagabond Táska: Parfois Nyaklánc: Látomás
Pulóver, szoknya: Mango, cipő: Vagabond, táska: Parfois, nyaklánc: Látomás

A pliszírozott szoknya fazonja a legszebben középhosszú méretben érvényesül, a minivel ellentétben nyújtja az alakot, és a könnyedségét is megtartja. Bármennyire is szeretjük a hosszú szoknyákat, ezt a típust a pliszírozáshoz szükséges rengeteg anyag elnehezíti, ezért tényleg kizárólag egészen hosszú lábúaknak ajánlott. Most rengeteg divatos világos darabot találunk az üzletek polcain, nyugodtan játsszunk a színekkel, egy outfiten belül több pasztellszín is megfér egymással.

Romantikus

Szoknya, táska: Zara Blúz: Mango Cipő: H&M Öv, fülbevaló: Parfois
Szoknya, táska: Zara, blúz: Mango, cipő: H&M, öv, fülbevaló: Parfois

Ha romantikázni van kedvünk, akkor egy rózsaszín szoknyánál nőiesebb vagy bájosabb darabot nemigen találhatnánk. A szettünk ártatlanságát egy fehér blúzzal és rózsaarany kiegészítőkkel még tovább fokozhatjuk. Nemcsak randira, hanem akár munkába vagy múzeumba is elindulhatunk így, át sem kell öltöznünk a különböző programok között.

Klasszikus

Szoknya, cipő, táska: Zara Kardigán, öv: Mango Karkötő: Parfois
Szoknya, cipő, táska: Zara, kardigán, öv: Mango, karkötő: Parfois

Most csavarjunk egy kicsit a bevett klasszikus fekete-fehér szettünkön. Coco Chanel példáját követve egy egyszerű fekete szoknyát és csíkos felsőt is feldobhatunk azzal, ha a kardigánunkat vagy blúzunkat nem tűrjük be a szoknya alá, hanem kívül hagyjuk, majd a derekunkat övvel hangsúlyozzuk. Aki problémás területnek tartja a derekát, az egyszerűen viseljen felül sötétebb, alul világosabb árnyalatot, majd így a sötét felső a szoknyára ráborulva optikailag szépen nyújtani fogja az alakot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top