nlc.hu
Öltözködjünk
Okostelefonnal kerestük a világ legszebb nőjének ruháját

Okostelefonnal kerestük a világ legszebb nőjének ruháját

Ha Katalin hercegné felvesz valamit, másnap nők tízezrei kérdezik, mi lehet az, és hol kapható. Ezért is keltette fel a figyelmünket az ASAP 54 nevű mobilalkalmazás, ami azt ígéri, hogy egy szál kép alapján megkeresi az ahhoz hasonló, elérhető áru darabokat. Leteszteltük!

Az ASAP54 nevű, ingyenes, mobiltelefonos applikáció azt ígéri, hogy egy fotó alapján bármilyen ruha vagy kiegészítő meggyőző mását megkeresi, méghozzá márkával és árral együtt. Vagyis ha megtetszik például egy híresség ruhája a vörös szőnyegről vagy egy blogban, esetleg az utcán pillantasz meg valakin egy kívánatos darabot, amiről nem tudod, hogy honnan való, elég róla egy kép, az alkalmazás a többit már elvégzi helyetted. Kíváncsiak voltunk, hogy működik mindez a gyakorlatban, ezért letöltöttük és kipróbáltuk az alkalmazást.

Az első modell, amihez hasonlót szerettünk volna találni, az a zseniális Chanel-ruha, melyet a néhány nappal ezelőtt a világ legszebb nőjének megválasztott Lupita Nyong’o viselt az MTV mozis díjátadó gáláján.

Megnézem
Összes kép (1)

Ezek után úgy gondoltuk, bizonyára túl nehéz feladatot adtunk az applikációnak, próbálkozzunk valami sokkal könnyebbel: egy  fekete alapon fehér pöttyös ruhával, melyet a Chictopia divatblogról választottunk ki.

Megnézem
Összes kép (1)

Tehát ez sem jött össze. Ekkor tovább egyszerűsítettünk a feladaton, lemondtunk a mintákról, és egy egyszínű, piros ruhát szemeltünk ki, hátha.

Megnézem
Összes kép (1)

Mindent egybevetve nem voltunk a végletekig elragadtatva az alkalmazástól. Az ötlet klassz, a megvalósításon viszont bőven van csiszolni való. Első körben remek lenne, ha az applikáció nem csak a színeket, de a mintákat is megbízhatóan képes lenne felismerni, és persze életszerűbb lenne, ha a felajánlott holmik között kevesebb lenne a luxuscucc, és több a megfizethető árú termék.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top